Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Glade veteraner hjemvendt fra Sverige: Ømme bagdele efter 350 kilometer på knallert

Flot ser det ud, når Veteranknallertklubben kommer kørende. Privatfoto.
Motor-entusiasterne fra Aalestrup drog forleden til Sverige på deres veteranknallerter. Det blev en særdeles mindeværdig tur.
Annonce

Aalestrup: 45 medlemmer fra Aalestrup Classic 50cc havde forleden igen sat kursen mod Trollhättan i Sverige. Det var fjerde gang, at Aalestrup Classic Bil & MC Klub havde et hold veteranknallerter afsted til den svenske by.

Torsdag morgen mødtes de alle i Frederikshavn. Turen her til foregik på trailere, men resten af turen foregik på egne hjul. Da færgen var vel ankommet til Göteborg, kørte den store gruppe knallerter i samlet flok de cirka 80 kilometer til Stenröset Camping i Trollhättan. Om fredagen var der en tur på godt 90 kilometer på programmet. Lørdag morgen kørte de til byen Väne-Åsaka ca. 15 km fra campingpladsen. Herfra deltog de i et veteranknallertløb med over 150 svenske ligesindede knallertkørere. Turen gik gennem skov, grusveje, stier og småveje og var på cirka 50 kilometer. Søndag morgen forlod holdet igen Stenröset Camping og begav sig de 80 kilometer syd på til Göteborg. Deltagerne havde godt vejr på hele turen, og der var ingen større uheld. Kun et par knallerter måtte med i den medfølgende varevogn, det sidste stykke til færgen på grund af tekniske problemer.

- Man er da noget øm i bagen efter cirka 350 kilometer på sadlen i weekenden, fortæller arrangøren af turen, Henrik Bygholm, og fortsætter:

– Vi havde en dejlig tur, og det sædvanlige gode humør med venskabelige drillerier var der masser af.

Sverige er lig med store, dybe skove, så dem skulle der naturligvis også køres i.
Annonce

En tur for hele familien

De fleste forestiller sig sikkert, at det er en mandetur med midaldrende mænd, men der var også en del kvinder og unge med. Der var faktisk hele 11 helt unge mennesker med på turen.

– Det er rigtig godt for klubben, at så mange unge tager med. Det er jo dem, der skal tage over, når vi andre engang slipper roret. Der var også flere hold, hvor der var både to og tre generationer med. Jeg havde selv hele min familie med, og vi nyder alle turen på de gamle knallerter, fortæller Henrik Bygholm.

Selv om det er en lokal klub, hvor hovedparten af medlemmerne kommer her fra området, så var der medlemmer med så langt væk som fra Vejle, Herning, Grenå og Sæby. Faktisk har klubben rigtig mange aktive medlemmer, der kommer langvejs fra.

- Vi har et fantastisk sammenhold, og vi har det rigtig sjovt, og det vil man tilsyneladende gerne køre langt for at være med i. Det er vi både glade for og stolte af, slutter Henrik Bygholm.

Aalestrup Classic Bil & MC klub har omkring 450 medlemmer og modsat mange andre klubber, så har Aalestrup-klubben stor medlemsfremgang.

Aalestrup Classic ved sluserne i Trollhättan.
Emilie, Henrik, Heidi og Ida Bygholm var med på turen og var levende beviser på, at det godt kan lade sig gøre at tage afsted som familie.
Klubben på vej gennem Göteborg med Emilie Bygholm i front.
Aalestrup Classic strækker sig langt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce