Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

God jordbærsæson forude - hvis plukkerne kommer

Om en uges tid går den udendørs jordbærsæson lige så stille i gang. Arkivfoto: Morten Dueholm
Ole Mogensen på Kastaniegården har lavet aftale med 70 østeuropæiske jordbærplukkere. Den store udfordring er dog transporten til Danmark.
Annonce

Romlund: Det har til tider krævet hårdt arbejde i døgndrift, men det betyder også nu, at jordbærhøsten på Kastaniegården i Romlund tegner rigtig fint - hvis altså jordbærplukkerne kan komme frem.

- Der skulle gerne komme 10 plukkere fra Litauen i næste uge, og de havde da også flybilletter, men nu er flyet blevet aflyst, så lige nu ved jeg ikke, hvordan de skal komme frem, siger Ole Mogensen fra Kastaniegården, som i hele sæsonen har planlagt at skulle beskæftige 70 jordbærplukkere fra Østeuropa.

De må gerne komme og arbejde på Kastaniegårdens marker, og der er også truffet aftale med dem, men den store udfordring er altså transporten til Danmark.

- Nu er sæsonen jo ikke for alvor gået i gang endnu, så jeg håber da, at det løser sig, siger Ole Mogensen, der har gjort klar til, at plukkerne kan bo under sundhedsmæssigt betryggende forhold.

- De indkvarteres tre-fire personer i bovogne med rigelig afstand til hinanden, så den del er der styr på, siger Ole Mogensen.

Annonce

Frost som udfordring

Ole Mogensens største udfordring i sæsonen indtil nu har været at holde jordbærplanterne frostfrie - eller i hvert fald så godt som frostfrie.

Det har været noget af en udfordring, for selvom nætterne ikke officielt har budt på frostgrader i den seneste periode, har der faktisk været en del nætter, hvor det har været nødvendigt at køre såkaldt "tågesprøjte" for at sikre, at jordbærplanterne ikke blev udsat for frost.

- Den officielle måling tages i to meters højde, men helt nede ved jorden har der været frost. Jordbærplanterne kan godt tåle lidt over en grads frost, men heller ikke mere, så ved hjælp af overdækning og oversprøjtning med vand hele natten igennem har vi måttet sørge for, at planterne ikke blev udsat for hård frost. Det er lykkedes, så nu ser det ud til en rigtig fin høst, siger Ole Mogensen.

Han betegner vejret lige nu som helt perfekt, og han forventer derfor en god udendørs jordbærson. Den starter lige så stille om en uges tid, og om cirka tre uger skulle der gerne plukkes for fuld kraft.

Hvis altså plukkerne kommer frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce