Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Hædret for at redde ung fodboldspiller

Rasmus Schøler Agger - til venstre - blev reddet efter hjertestop med en snarrådig indsats af blandt andree Rasmus Dudeck til højre. De flankerer tv-værten Camilla Miehe Renard. Foto: Hjerteforeningen

To viborgensere blev fredag hyldet for at redde 19-årig fodboldspiller, som i august faldt om med hjertestop under fodboldtræning i Løgstrup.

Annonce

Viborg: Fredag blev Rasmus Dudeck fra Hald Ege og Thomas Andie fra Løgstrup hyldet i København som nogle af de godt og vel 50 hjertereddere fra hele landet, som Hjerteforeningen ønskede at påskønne for deres snarrådighed og livreddende indsats.

I august faldt 19-årige Rasmus Schøler Agger pludselig om under en træning på anlægget i Løgstrup. På vej ud til træningen havde han bemærket, at han følte sig lidt sløj med trykken for brystet. Og en times tid inde i træningen faldt han pludselig livløs om på sin faste plads i målet.

Rasmus Dudeck var en af de holdkammerater, som ilede til og konstaterede, at Rasmus Schøler var helt blå i ansigtet. Thomas Andie begyndte at give livgivende førstehjælp, og der blev slået alarm på 112. Undervejs i forløbet havde Rasmus Dudeck hele tiden kontakt med alarmcentralen som hjalp og vejledte.

Annonce

Hjertestop i 11 minutter

Andre holdkammerater løb til hallen for at hente hjertestarteren, og den overtog arbejdet med at give stød, indtil ambulance og lægebil nåede frem efter cirka 15 minutter. Fem minutter efter ambulancens ankomst landede lægehelikopteren og Rasmus Schøler Agger blev fløjet til universitetshospitalet i Aarhus, hvor han kom sig, selv om lægerne konstaterede, at han havde haft hjertestop i 11 minutter.

Ved arrangementet i fredags blev Rasmus Dudeck interviewet på scenen af værten Camilla Miehe Renard.

- Det var uvirkeligt at se Agger falde om. Vi tænkte ikke først på hjertestop. Jeg troede, at han havde slugt sin tunge. Vi ældre tog styringen og fik sagt til de unge på holdet, at de skulle hente hjertestarteren. Det var en holdindsats.

Annonce

Fodbold igen

Også hovedpersonen Rasmus Schøler Agger blev interviewet.

- Chokket sidder lidt i mig endnu, men vi har snakket det godt igennem, sagde han, der til stor glæde for sine holdkammerater netop er begyndt på fodboldtræningen igen.

Rasmus Schøler Agger går i 3.G på Viborg Katedralskole.

- I er forbilleder for os alle sammen. I havde modet og viljen til at træde til, da det gjaldt livet for et andet menneske. Selv om vi kun kan kåre én "Årets hjerteredder" har I alle fortjent den samme anerkendelse, sagde Hjerteforeningens direktør, Anna Kaltoft ved arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce