Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Idrætscenter nærmer sig normal hverdag: Gæsterne har været savnet

Skals Idrætscenter og Svømmehal er nu åbent igen efter en lang periode med corona-lukning. Bademester Heine Danielsen (tv) og centerleder Claus Kjærgaard Rasmussen glæder sig over, at gæsterne er vendt tilbage.
Skals Idrætscenter og svømmehal er åbnet igen efter en lang og ualmindelig corona-periode. Gæsterne har været savnet både i hal, svømmehal og cafeteria.
Annonce

Skals: Onsdag i sidste uge var en ganske særlig dag i Skals Idrætscenter og svømmehal. Her åbnede centeret nemlig igen efter en lang corona-nedlukning, og når man som centerleder Claus Kjærgaard Rasmussen og bademester Heine Danielsen hver dag er vant til omgangen med centerets brugere, er det temmelig mærkeligt at undvære dem over flere måneder.

- På en normal dag er der i snit 500 mennesker, der besøger centeret. At gå fra 500 til 0, det er virkelig mærkeligt, fortæller Claus Kjærgaard Rasmussen.


På en normal dag er der i snit 500 mennesker, der besøger centeret. At gå fra 500 til 0, det er virkelig mærkeligt.

Claus Kjærgaard Rasmussen, centerleder.


Bademester Heine Danielsen er enig:

- Det har været meget tomt. Når der ikke er sådan nogle faste ting man skal i løbet af dagen, kan det hele godt flyde lidt ud, fortæller han.

Såvel centerleder som bademester har været på arbejde hele perioden. Selvom brugerne udebliver, skal centeret jo alligevel efterses og vedligeholdes.

- Jeg har blandt andet brugt tiden på at tilse anlægget, og forsøgt at sparre så meget som muligt på energien ved at sænke vand- og rumtemperatur, siger Heine Danielsen.

Begge har de indtryk af, at gæsterne har savnet gangen i idrætscenteret. Og selvom diverse corona-restriktioner nu må overholdes, er hverdagen næsten så tæt på den de kender, som muligt.

- Folk har taget godt imod åbningen, og mange ringer og spørger om der nu også er åbent. De siger "åh, hvor har vi savnet det", fortæller Claus Kjærgaard Rasmussen.

- Jeg synes også, folk har været utrolig gode til at tage hensyn til hinanden, og de har respektfuldt efterfulgt de restriktioner, der nu er sat op, siger Heine Danielsen og tilføjer dog har sat gang i en kampagne for at tiltrække flere gæster.

- Folk er lidt forsigtige, så for at sætte gang i det, kan man i skolernes sommerferie som voksen gratis medtage et barn under 15 år i svømmehallen, siger han.

Annonce

Har brugt sine sparepenge

Claus Kjærgaard Rasmussen driver sammen med hustruen Jette Kjærsgaard Rasmussen Skals Idrætscenters Cafeteria og selskabslokaler, hvor de blandt andet leverer mad ud af huset. Under corona-krisen de begge været på arbejde, men resten af medarbejderne sendt hjem. Nogle daglige madleveringer til bosteder og nogle ugentlige ja tak-tilbud, har udgjort indtægten. Fest-delen har af gode grunde været lukket helt ned.

- Der kommer gang i tingene igen ligeså langsomt. Lige nu er vi en situation, hvor vi nærmest er booket op fra nu af og til juleaften, på grund af alle de arrangementer, der har været udskudt. Så det er både godt og skidt, fortæller Claus Kjærgaard Rasmussen og tilføjer

- Vi har ikke råd til at sige nej. Al personlig opsparing er gået til at betale udgifterne, og vi har ikke lånt en krone. Det er en god fornemmelse, men også træls at bruge alle sine surt tjene sparepenge, for det betyder jo, at nogle projekter bliver udskudt.

Da corona-krisen brød ud var der godt gang i den i cafeteriaet med fodboldsæson og masser af gæster. Samtidig havde Claus Kjærgaard Rasmussen netop overtaget Skals Kro, så der var nok at se til.

- Ja, det var så ikke lige den start vi fik med kroen, som vi havde håbet. Men så fik vi sat lidt i stand i stedet, og igen har folk været utrolig gode til at spørge ind til, hvordan det er gået, siger han.

I køkkenet hos Jette Kjærgaard Rasmussen er der nu lidt mere gang i den end under corona-lukningen. Forude venter en travl periode med mange fester og gæster. 
Annonce

Lyspunkter

Corona-perioden har også budt på lyspunkter for ægteparret:

- Vi har kørt med nogle ja tak-tilbud med mad, både for at udbrede kendskabet til vores mad men også så folk husker os efter corona-krisen. Blandt andet havde vi en dag solgt 150 stjerneskud, og aldrig i mit liv har jeg stegt så mange fisk. Så jeg synes, at byen har været gode til at bakke op, fortæller han.

Samtidig skal Jette og Claus Kjærgaard Rasmussen efter sommerferien vænne sig til en ny titel som leverandører af skolemad. Seks skoler i omegnen er omfattet af ordningen, der kører via en hjemmeside med webshop og efterfølgende bliver maden så leveret på skolerne.

Claus Kjærgaard Rasmussen glæder under alle omstændigheder sig til normaltilstande igen:

- Jeg tror ikke, krisen er ovre endnu. Jeg håber på lidt stabilitet, og mon ikke der kommer det, når indendørsaktiviteterne kommer gang igen. Jeg er da rimelig fortrøstningsfuld, selvom krisen nok varer længe. Men alle har jo lidt og det her er gået ud over alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce