Annonce
Rundt om Viborg

Ingen Fortnite og CS: Corona-virus sætter stopper for stort gamer-event

I marts 2019 gennemførte Reload et stort lan-party i Skals, og et nyt et af slagsen var fastsat til det 20. til 22. marts. Nu ser arrangørerne sig nødsaget til at aflyse på grund af smittefaren for corona-virus. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Mere end 400 personer tæt sammen i tre dage, er mere end hvad arrangørerne af gamer-eventet Reload #8, kan stå inde for i forhold til risikoen for corona-smitte
Annonce

Skals: Den 20. til 22. marts skulle gamer-glade mennesker fra hele landet have været samlet i Skals til lan-partyet Reload #8, men det arrangement er nu udskudt på ubestemt tid på grund af smittefaren for corona-virus, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Efter et møde onsdag mellem arrangørerne, er man kommet frem til, at man ønsker at efterleve de anvisninger og opfordringer fra de respektive styrelser og myndigheder.

"Vi samler mere end 400 personer i tre dage, hvor vi med sikkerhed ved, at man sidder tæt. Der vil uagtet diverse sikkerhedsforanstaltninger være personer der deler mus, tastaturer og hænger ind over hinanden for at se på skærmene. Dertil kommer ligeledes de fyldte sovesale, hvor vores deltagere skal sove...Det alene betyder en øget risiko for smittefare. Og når vi så kombinerer dette med en varm og relativ fugtig luft i salen samt minimale muligheder for at lade døre og vinduer stå åbne for udluftning, så var beslutningen ikke så svær, hedder det sig i pressemeddelelsen fra Reload.

Annonce

Billetter refunderes

Arrangørerne oplyser, at personer fra hele landet har købt billetter til eventet i Skals Idrætscenter, og grundet et stort deltagerantal, er det heller ikke muligt at lave løsninger, hvor deltagerne sidder med større mellemrum eller lignende, ligesom det heller ikke er fysisk muligt at finde en holdbar løsning i forhold til sovepladser.

"Vi kan godt finde enkelte argumenter for at gennemføre arrangementet og "slippe uden om" de anbefalinger, der foreligger fra diverse myndigheder. Men vores helt klare vurdering er, at rettidig omhu og ansvarlighed er en udsættelse af Reload #8. En af Reloads bærende værdier er fællesskabet, og netop for at beskytte fællesskabet har vi truffet denne beslutning. Det er vigtigt for os at skabe tryghed når man kommer til vores arrangementer. Og havde vi gennemført, har vi ikke kunne sikre den fornødne tryghed hos hverken deltagere, frivillige, gæster eller pårørende, hedder det sig i pressemeddelelsen.

Alle deltagere vil få refunderet deres billet, og det arbejde sættes der gang i i løbet af de nærmeste dage. Det er uvist, hvornår Reload #8 så kan gennemføres, oplyser arrangørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce