Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Johannes Sørensen er altid i gang med et spil skak: På torsdag fylder han 90

Johannes Sørensen er født i Gedsted, har boet i Ulbjerg og bor nu i Skals. Han spiller skak i Viborg og Møldrup skakklubber. Privatfoto
Selvom han om kort tid runder et skarpt hjørne, er hjernen ikke mindre skarp. Snart 90-årige Johannes Sørensen både spiller - og vinder - nemlig skak i Viborg og Møldrup skakklubber.

90: Torsdag den 2. december fylder Johannes Sørensen fra Skals 90 år.

Johannes Sørensen er altid i gang med et spil skak. Det foregår på sofabordet foran fjernsynet. Med de gule og røde træbrikker, som han fik af sin søster i julegave i 1943.

Og ve den, der kommer til at rykke brikkerne eller flytte skakbladene, der inspirerer til trækkene. Træningen bruger han, når han spiller skak – og stadig vinder kampe i både Viborg Skakklub og Møldrup Skakklub. Desuden spiller han kroket i Skals.

Annonce

Johannes er født på Holmnørgård i Gedsted. Efter konfirmationen kom han ud at tjene som karl på forskellige gårde, indtil han aftjente sin værnepligt. Han mødes stadig med sine soldaterkammerater og har hele livet vejet det samme, som da han var på session.

Sammen med sit livs kærlighed, Karen Margrethe, købte de hendes barndomshjem, Moselund, i Ulbjerg. Han moderniserede gården, byggede ny stald med opkørsel i enden og investerede i egen mejetærsker og katoffeloptager. Han drev landbrug, til han fyldte 70. Herefter flyttede han til en mindre bolig i Skals.

Han oplevede en stor sorg, da hans elskede Karen Margrethe døde af kræft, kun 46 år gammel. Også hans yngste søn, Finn, mistede han.

I dag klarer han selv dagligdagen med lidt praktisk hjælp.

90-årsdagen fejrer han med sin bror, sine tre børn, børnebørn og oldebørn.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce