Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kandidatur: Landsbyaktivist vil i byrådet for Venstre

Lone Kastberg, Møldrup, er foruden at være landsbyaktivist nu også både folketings- og byrådskandidat for Venstre. Arkivfoto: Preben Madsen
Lone Kastberg, der er især er kendt for sit engagement i landdistriktsforhold, er nu opstillet til kommunalvalget for Venstre i Møldrup. Det samme er Michael Nøhr.

Møldrupegnen: - Vibland (Viborg Landsbysammenslutning - red.) er jo mit hjerteblod. Men jeg mener også, at jeg har meget andet at byde på.

Det siger 54-årige Lone Kastberg, der forleden blev opstillet af Venstre i Møldrup som kandidat for Venstre til kommunalvalget næste år i november.

Hun peger blandt andet på, at emner som miljø og genanvendelse ligger hende stærkt på sinde. Og at det også er vigtigt for hende, at kommunen er med til at understøtte erhvervsliv og iværksætteri i de mindre lokalsamfund.

Annonce

- Det er meget vigtigt, at vi har arbejdspladser og hen ad vejen også får nye, for vi er jo typisk meget sårbare, hvis en større virksomhed lukker eller flytter, siger Lone Kastberg.


Man kan jo sige, at det er min fritidsinteresse at gå til frivilligt arbejde

Lone Kastberg, Venstre-kandidat til kommunalvalget


Hun er også optaget af unges vilkår - at de får en uddannelse og fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Det arbejder jeg med til daglig, og det er vigtigt for mig, siger Lone Kastberg, der arbejder som underviser og koordinator ved erhvervsskolen Skive College.

Frivilligt arbejde som interesse

I fritiden er hun blandt andet formand for Vibland, lige som hun også sidder i det landsdækkende Landdistrikternes Fællesråd, og disse poster har hun ikke umiddelbart tænkt sig at forlade, selv om hun skulle blive valgt til Viborg Byråd.

- Man kan jo sige, at det er min fritidsinteresse at gå til frivilligt arbejde, og en hobby dropper man ikke bare lige. Det kan da godt være, at der kan opstå et habilitetsproblem ind i mellem, men det må jeg jo tage, som det kommer.

Lone Kastberg får plads nummer otte på den fælles V-liste. For nogle måneder siden blev hun også opstillet som folketingskandidat for valgkredsen Viborg Vest. Her er hun dog såkaldt "skyggekandidat", idet de to Viborg-kredse i fællesskab bakker op om øst-kredsens Kristian Pihl Lorentzen, Ans, som i mange år har været medlem af Folketinget.

Annonce

Nøhr genopstiller

Venstrevælgerforeningen i Møldrup er af partiets kommuneforening blevet tildelt to pladser på V-listen. Den anden er nummer 17, og den går til Michael Nøhr, Klejtrup, som er nuværende medlem af Viborg Byråd og altså genopstiller.

Michael Nøhr, Klejtrup, genopstiller for Venstre ved det kommende kommunalvalg i Viborg Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Møldrup-områdets Venstre er i det aktuelle byråd også repræsenteret af Anders Korsbæk Jensen, men han har meddelt, at han ikke genopstiller.

Dan Jørgensen, formand for Venstre i Møldrup, håber og tror på, at Møldrupegnen også i næste valgperiode vil have to medlemmer af byrådet. Med Lone Kastberg og Michael Nøhr mener han i hvert fald, at der er to stærke kandidater at stemme på.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Efter corona: Glad genstart af landsby-aktivisme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Åbent hus: Stueetagen i tidligere stationsbygning nu klar til brug

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

'Kuen wil do mæ te banko?' - Marked med mulighed for en super god handel

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Leg, læring og socialisering på samme tid: Friskole omdannet til Friby for en uge

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fest i landsbyen: Friskole nu også med vuggestue

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

115.000 kroner i kontant støtte til byparken

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Babysalmesang i Skals Kirke

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sommerkoncert i Skals Kirke

Annonce