Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kapsejlads i Lovns Bredning: - Vi sejler kun for sjov, men det er sjovest at vinde

Fra Virksund Havn var der god udsigt til bådene, der sejlede kapsejlads. Foto: Emma Haas
Bådene stævnede lørdag ud fra Virksund Havn til det traditionsrige kapsejlads. Vejret betød, at distancen blev halveret, men det gør ikke så meget, når man synes, det er sjovt at sejle.
Annonce

Virksund: Al vandsport er afhængig af vind og vejr. Men naturens kræfter kan man hverken spå om eller bestemme over, og derfor er der et element af overraskelse, når der står kapsejlads i kalenderen.


Det med at du kommer ret tæt på havet og oplever vejr og vind på en intensiv måde. Dét kan noget.

Kristian Brøns Nielsen, fritidssejler


Lørdag afholdt Virksund Sejlklub det traditionsrige kapsejlads, der i år har navnet DJS Cup efter Den Jyske Sparekasses, hvis lokalafdeling i Skals er hovedsponsor. Og denne sejlads blev noget anderledes.

Da bådene kom ind ved 15-tiden, som planlagt, havde de altså kun tilbagelagt halvdelen af den distance, de skulle.

- Det er svært at forudse. Der var nok vind til, vi kunne sejle, men ikke nok til den distance, vi skulle have tilbagelagt, forklarede medarrangør Sven Primdahl.

De fleste både kom dog alligevel ind med et mandskab, der havde store smil på læben. For det er sjovt at sejle.

Kristian Brøns Nielsen sejlede med i kapsejladset på sin båd Olivia. Foto: Emma Haas

Det synes i hvert fald 67-årige Kristian Brøns Nielsen fra Viborg, der har været en del af Virksund Sejlklub i godt 25 år.

- Det med at du kommer ret tæt på havet og oplever vejr og vind på en intensiv måde. Dét kan noget, sagde han, efter at han og hans båd, Olivia, var kommet ind fra dagens sejlads.

Han har mere eller mindre sejlet altid. Da han var bare ni år, startede han og nogle kammerater med at sejle optimistjoller i Skive. Nogle af disse venner endte som gaster på større både, men Kristian Brøns Nielsen begyndte at læse og lagde, som mange andre gør, hobbyen på hylden.

Lige indtil start 1990'erne, hvor han begyndte igen. For det med at sejle kan som sagt noget. Det noget er svært for ham at beskrive. Men han får meget af det i sin 34-fod lange sejlbåd, som han både bruger som "turbåd" - lidt i samme funktion som en autocamper - og som "racerbåd".

- Altså vi sejler kun for sjov, men det er sjovest at vinde, fortalte han og grinte.

To eller tre personer bemandede sejlbådene. Foto: Emma Haas
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce