Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Klejtrups ansigtsløftning er på plads: Men festen må vente lidt endnu

Michael Nøhr og Jon Pugholm glæder sig over områdefornyelsen i Klejtrup. Færdiggørelsen skulle have været markeret i fredags, men desværre har corona sat en stopper for det foreløbig. Festen er foreløbig udskudt til foråret 2021.
Festen er udskudt, men det lægger ingen dæmper på glæden over områdefornyelse for byen ved søen.
Annonce

Klejtrup: En tid i borgmesterens kalender var på plads, lige som alt det andet, der officielt skulle markere flere års arbejde med en proces og gennemførelse af områdefornyelse. Fredag den 23. oktober i Klejtrup.

Det var ellers en smuk efterårsdag, men det blev en stille dag, for det der c-ord; og hvad det medfører, kom igen på tværs. Således forsamlingsforbud for mere end 50 personer, og da begejstringen og glæden over det færdige resultat helt sikkert ville tiltrække langt flere, er festivitassen udskudt til foråret 2021. Måske. Forhåbentligt.

Annonce

En rundtur

På en tur rundt i byen og dens nærmeste omgivelser på dagen med et par fra følgegruppen, kontaktperson til kommunen Jon Pugholm og byrådsmedlem Michael Nøhr (V), er det tydeligt, hvorfor man i byen er så glade for det ansigtsløft, som allerede er på plads.

De to peger på, at mange af fornyelserne binder hinanden sammen, mens den allerede eksisterende legepark ved friluftsbadet er blevet opgraderet med en skaterbane og for øvrigt renoveret og udbygget. Og det var tiltrængt efter 14 års flittig brug, alt var nærmest slidt op.

Når ellers det er tilladt at samles om begivenheder, så er området et hit for børnefødselsdage, med masser af mulighed for leg, også med et væld af udendørs musikinstrumenter og hygge omkring grillen. I lidt dårligt vejr byder shelter-lignende bygninger sig til.

Jon Pugholm og Michael Nøhr er enige op, at det største og måske vigtigste løft i områdefornyelsen er det centrale torv ved Dagli’Brugsen. Det er samlingspunkt for hele byen, især ved byfester, og i fremtiden er der en fast scene.

- Det nye bytorv neden for kirken er nok det bedste eller vigtigste. Det er byens centrum, også for byfester, hvor vi nu får en fast scene, siger Jon Pugholm, mens han kigger tilfreds ud over torvet, nyindrettet og med ny belægning.

- Vi kan også se, at byparken ved Hjertesøen neden for musikefterskolen allerede bruges af rigtig mange mennesker. Det er blevet et åndehul for alle aldre på grund af nye stisystemer, tilføjer Michael Nøhr.


Vi kan også se, at byparken ved Hjertesøen neden for musikefterskolen allerede bruges af rigtig mange mennesker. Det er blevet et åndehul for alle aldre på grund af nye stisystemer

Michael Nøhr, byrådsmedlem (V)


Annonce

Noder på spil

Inspireret af Klejtrup Musikefterskole er der noder på spil i helhedsplanen for hele projektet. ”De syv noder” markerer med blandt andet skulpturelle musikinstrumenter nedslagspunkter i områdefornyelsen. Det gælder blandt andet på det ligeledes renoverede købmandstorv.

Det gamle købmandstorv har også fået et løft, som giver en smuk ramme for et af de syv skulpturelle musikinstrumenter, som indgår i områdefornyelsen i Klejtrup.

Ud over nye grønne åndehuller, legeparken og byens centrum ved Dagli’Brugsen indgår trafikforbedringer på et par af byens veje også i projektet, så trafikken igennem byen foregår i et for stedet tilpas tempo. Det sørger nye fartdæmpende bump for.

Hele herligheden står i omkring seks millioner kroner, heraf en tredjedel fra statslige puljer. Billedligt talt kan man konstatere, at Klejtrup-borgerne allerede har taget gaven i brug, selv om den officielle sløjfe altså først bliver bundet op en gang hen i det nye år.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce