Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kristian smiler stadig: Golf og håndværk bliver hans nye hverdag på Aalestrup Naturefterskole

Kristian Kjærgaard Hauge glæder sig til at tage imod eleverne på Aalestrup Naturefterskoles nye golflinje. 
Aalestrup Naturefterskole har netop lanceret en ny golflinje. Den kommer Kristian Kjærgaard Hauge til at stå for, og for ham betyder det, at det bedste fra to verdener kan kombineres - nemlig golf og håndværk.

Aalestrup: Selvom Kristian Kjærgaard Hauge fra Aalestrup generelt er en ganske glad mand, så er smilet for tiden lige lidt bredere end det plejer at være.

Fremover skal han nemlig stå for en helt ny golflinje, som hans arbejdsgiver Aalestrup Naturefterskole netop har lanceret planerne om.

- Ja, det er sådan lidt lotto-agtigt, siger den 40-årige Kristian Kjærgaard Hauge om hvem det blandt andet er værd at vide, at golf er den helt store fritidsinteresse, at han er født og opvokset i Aalestrup og at han bor netop der med sin familie - hustruen og to børn.

Annonce

Bidt af golf

Nu bliver golfen altså også en del af hans arbejdsmæssige liv. Fra skoleåret 2021/2022 bliver det muligt for efterskoleelever at tilvælge golfsporten på samme måde som det i øjeblikket er muligt for elever på skolen at dyrke deres interesser for eksempelvis jagt, fiskeri, hestesport eller oplevelser på adventurelinjen og e-sport-linjen.

Det er området her bag Kristian Kjærgaard Hauge der blandt andet skal laves om til udendørs golf-træningsareal. På den måde kan eleverne træde lige ud af deres boliger og træne golf med det samme.

- Det bliver fantastisk, og efterskolen bliver et sted, hvor man kan dyrke sin interesse for golf både indendørs og udendørs, fortæller Kristian Kjærgaard Hauge, der til daglig er medlem i Hjarbæk Fjord Golfklub og spiller i handicap 2.

Han begyndte at spille golf i 2000 og blev hurtigt fuldstændig bidt af det. Siden har han spillet golf på eliteplan, og har blandt andet undervist juniorer i golf.

- Jeg har altid dyrket sport, men så prøvede jeg golf. Første gang man rammer den kugle, altså..., fortæller Kristian Kjærgaard Hauge, der siden har brugt hundredvis af timer på træningsbanen fordybet i golf og i jagten på at ramme bolden perfekt.

Det er netop den mulighed for fordybelse og den store kærlighed og entusiasme, han nærer for golfsporten, han gerne vil give videre til de kommende elever på efterskolen. Elever han i øvrigt er vild med at beskæftige sig med:

- Det skal være et tilbud for bredden, hvor det er sådan, at jo mere golf vi kan få puttet ind, jo bedre, siger han.

Annonce

Fantastisk udfordring

Golf kræver blandt andet diverse træningsfaciliteter, og blandt andet skal der i de af efterskolens lokaler, der ligger i den bygning, der tidligere husede Bolig Punkt, være alskens indendørs golffaciliteter. Således kan eleverne blandt andet se frem til et træningsområde, hvor man kan øve det korte golfspil (chipping og puttning, red.) og et slagnet, hvor man kan træne sit golfsving.


Det bliver jo en fantastisk udfordring, og det at få lov at lave sit håndværk og senere bruge timer på sin sport, er jo helt fantastisk. Jeg er ikke færdig med at smile endnu

Kristian Kjærgaard Hauge, Aalestrup Naturefterskole


Derudover har naturefterskolen et stykke jord bag elevboligerne, og planen er, at der her skal etableres et udendørs træningsområde. Træningsområderne er tæt på og let tilgængelige, og det bliver en fordel for eleverne.

Arbejdet med at etablere de nye faciliteter er i øvrigt også havnet på Kristian Kjærgaard Hauges bord. Han er nemlig uddannet tømrer og godt på vej til at blive ejendomsservicetekniker, og arbejder til daglig på efterskolen som pedel. Således kan han kombinere det bedste af to verdener - golfen og håndværket:

Kristian Kjærgaard Hauge glæder sig til at tage imod eleverne på Aalestrup Naturefterskoles nye golflinje.

- Det bliver jo en fantastisk udfordring, og det at få lov at lave sit håndværk og senere bruge timer på sin sport, er jo helt fantastisk. Jeg er ikke færdig med at smile endnu, siger Kristian Kjærgaard Hauge.

Annonce

Et golf-smørhul

En golflinje på efterskolen passer perfekt ind i såvel tiden som selve efterskolens image. Golf er i høj grad en sport, hvor man er til stede i naturen året rundt, og så ligger Aalestrup noget nær perfekt geografisk i forhold til egnens golfbaner. På under en halv time kan man komme til seks forskellige baner, mens der ligger 11 baner, der er tilgængelige med under en times transport.

- Skolen ligger i lidt af et golf smørhul, fortæller Kristian Kjærgaard Hauge, der vil trække på sit store netværk i golfverdenen, så eleverne kan opleve lidt af hvert.

Man kan høre meget mere om den nye golflinje på Aalestrup Naturefterskole til efterskolernes dag den 27. september.

Annonce

Mest læste

Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Efter corona: Glad genstart af landsby-aktivisme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Åbent hus: Stueetagen i tidligere stationsbygning nu klar til brug

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

'Kuen wil do mæ te banko?' - Marked med mulighed for en super god handel

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Leg, læring og socialisering på samme tid: Friskole omdannet til Friby for en uge

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fest i landsbyen: Friskole nu også med vuggestue

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

115.000 kroner i kontant støtte til byparken

Mest læste

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Babysalmesang i Skals Kirke

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sommerkoncert i Skals Kirke

Annonce