Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Krop og psyke i fokus på nyåbnet klinik

Nanna Høegh er uddannet psykomotorisk terapeut, og har netop åbnet klinik i Møldrup.
Nanna Høgh er uddannet psykomotorisk terapeut, og nu har hun åbnet sin egen klinik i Møldrup.
Annonce

Møldrup: Når Nanna Høgh skal forklare, hvad det er hun beskæftiger sig med i sit professionelle virke som psykomotorisk terapeut, kan forklaringen godt blive lidt lang.

Den korte forklaring er, at Nanna Høgh arbejder med sammenhængen mellem krop og psyke. Den lidt længere forklaring går på, at psykomotorisk terapi er integrationen af krop, psyke, erkendelse og handling. I en behandling involveres hele personligheden, og det centrale er samspillet mellem den kropslige behandling, oplevelsen af kroppen, personlighed og menneskelige ressourcer.

Psykomotoriske terapeuter arbejder med så forskellige områder som sundhedsfremme, forebyggelse af fysisk og psykisk sygdom, undervisning, behandling og rehabilitering. Psykomotoriske terapeuter - tidligere kendt som afspændingspædagoger - bruger deres kunnen indenfor en lang række forskellige områder:  På ældreområdet, i psykiatrien, i børnehaver og på skoler og indenfor handicapområdet.

- Det kan godt lyde lidt fluffy, når man forklarer, hvad det er, vi egentlig kan, for der er så mange ting i det. Men man kan sige at afspænding er en vigtig del af behandlingen, fortæller 25-årige Nanna Høgh, der netop er vendt tilbage til arbejdsmarkedet igen efter en barselsperiode.

Annonce

Til gavn for alle

Sideløbende med et halvtidsarbejde på et plejehjem, har Nanna Høgh for kort tid siden åbnet sin egen psykomotoriske klinik på privatadressen på Nygade i Møldrup. Her tilbyder hun psykomotoriske behandlinger til gravide, kvinder der har svært ved at blive gravide og babyer. Derudover tilbyder hun at tage ud i mødregrupper og undervise i fysisk fødselsforberdelse samt sanser og motorik i forhold til babyer og deres udvikling.

- Fødselsforberedelse i dag handler meget om praktiske spørgsmål, men rigtig mange kvinder vil gerne have flere værktøjer til at klare den fysiske del. Det kan eksempelvis være at få redskaber til naturlig smertelindring, forklarer Nanna Høgh og skynder sig at tilføje, at man ikke behøver at have nogen skavanker eller særlige problemstillinger, for at få gavn af psykomotorisk behandling:

- Man kan også godt bare komme bare for at få en afspændende og afslappende behandling og gøre noget godt for sig selv, siger hun.


Man kan også godt bare komme bare for at få en afspændende og afslappende behandling og gøre noget godt for sig selv.

Nanna Høgh, psykomotorisk terapeut.


Annonce

Den rette hylde

Med sin uddannelse som psykomotorisk terapeut, er Nanna Høgh havnet på den helt rette hylde. Egentlig havde hun længe tænkt på det at blive fysioterapeut, da kroppen altid har haft hendes interesse. Samtidig har hun også altid haft en interesse for det psykologiske aspekt:

- Koblingen mellem fysiologi og psykologi tiltalte mig, og da jeg så prøvede nogle af de psykomotoriske øvelser, fik jeg nærmest en aha-oplevelse, fortæller hun.

Nu er hun så klar til at dele ud af de gode oplevelser og erfaringerne til klienterne på klinikken i Møldrup:

- Der er ikke rigtig nogen, der tilbyder det samme som jeg her i området, og jeg ved, jeg kan noget. Så jeg har en forhåbning om, at jeg kommer godt i gang, siger Nanna Høgh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce