Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kunstnere indtager fabriksbygninger i Skals

Fabriksbygningerne hos Skalma i Skals står tomme, men fra på torsdag er der udstilling og workshops i nogle af lokalerne. Arkivfoto: Morten Pedersen
29 kunstnere indtager Skalma-bygningerne i Skals med fællesudstillingen Tang & Tango fra på torsdag.

Skals: Fra på torsdag den 8. oktober og en uge frem kommer der nyt liv i den gamle møbelfabrik Skalma i Skals.

Mange rum står tomme på fabrikken, der engang har lavet blandt andet tangmadrasser og divaner. Og nu lægger 29 kunstnere et ekstra lag af historie hen over det med fællesudstillingen Tang & Tango.

Titlen henviser til brugen af tang i produktionen og til, at der er tango-opvisninger og workshops om at anvende tang i kunst, design og broderi undervejs i udstillingen, der altså også er en kulturbegivenhed.

Det er Kunstforum Viborg, der står bag. Et forum for professionelle kunstnere, der bor her på egnen, og de har også inviteret andre kunstnere med inklusive lokale fra Skals og omegn, for her ved fjorden er der masser af historie, kunst og håndværk, hedder det i en pressemeddelelse om udstillingen.

Det var keramiker Grete Westh fra Skals, der fik ideen til at bruge Skalma som ramme for en udstilling. Blandt andet fordi hun håber, borgerne vil få ideer til, hvad nogle af de nu tomme lokaler kan bruges til i fremtiden.

Annonce

Samarbejde på tværs

Kunstforum Viborg blev etableret i 2014, og sammenslutningen har 26 medlemmer. Kriteriet for at være med er, at man enten er medlem af en kunstnerorganisation eller har et aktivt professionelt virke.

Målet er at styrke kulturlivet i Viborg Kommune, og mange af kunstnerne samarbejder på tværs, lige som sammenslutningen for eksempel tidligere har samarbejdet med lokale institutioner som Viborg Kunsthal, Vingaards Officin og Bruunshaab Gl. Papfabrik.

Udstillere til Tang & Tango

Udstillere fra Kunstforum Viborg:

Felix Pedersen, Birte Mølgaard, René Schmidt, Pia Pedersen, Gerd Laugesen, Allan Nordmark, Annette Gerlif, Ursula Seeberg, Birgit Kvorning, Susanne Ahrenkiel, Mette Mailund Strong, Kika Møller, Elonn Agerup, Lis Wuisman Jørgensen, René Roalf, Natasa Heydra, Helle Bovbjerg, Marianne T. Pedersen & Henning Elving Hansen.

Gæsteudstillere:

Mette Skriver, Nirvi Bennich, Christel Bach, Lise Skriver Myrtue, Bente Hovendal, Sten Hovmand, Birthe Meldgaard, Søren Bredahl, Laura Wuisman Bækhøj, Line Zinner & Hans Jørgen Wolff Andersen.

Kunstforum Viborg samarbejder med Skals Højskole for Design og Håndarbejde, Skals Borgerforening og lokale borgere om udstillingen. Der vil være en lille café, som lokale Skals-borgere står for.

Der er fernisering med åbningstale af Viborg Kommunes kulturchef Steen Lindgaard torsdag den 8. oktober fra klokken 16-18.

Ellers er udstillingen Tang & Tango åben fra den 9. til den 11. oktober og igen fra den 15. til den 17. oktober fra  klokken 13-16. Der er fri entré, men det koster et mindre beløb at deltage i workshops undervejs.


Mange rum står tomme i fabrikken, der engang har lavet blandt andet tangmadrasser og divaner. Og nu lægger 29 kunstnere et ekstra lag af historie hen over det med fællesudstillingen Tang & Tango.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce