Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Landdistriktsudvalget vil - måske - med på Folkemødet

Mette Nielsen er klar til at tage til sommerens folkemøde, hvis det bliver til noget, og hvis Viborg-politikerne får mulighed for at præge, hvad der skal diskuteres. Arkivfoto: Morten Pedersen
Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune vil - måske - med på Folkemødet på Bornholm, men det afhænger af, om man kan få indflydelse på, hvad der skal diskuteres.

Viborgegnen: Viborg Byråds landdistriktsudvalg er ikke helt afvisende over for at deltage på folkemødet på Bornholm i 2021. Folkemødet holdes i uge 24, fra torsdag den 17. juni, men endnu er det på grund af corona-situationen ikke afklaret, om mødet overhovedet bliver holdt, eller om det eventuelt bliver i reduceret form.

Viborg Kommune er af Landdistrikternes Fællesråd inviteret til at deltage som en del af rådets stand på folkemødet. Landdistriktsudvalget er i princippet klar til at være med med formand Mette Nielsen (S) og næstformand Martin Sanderhoff (S) som deltagere, men kun hvis man får indflydelse på, hvad Landdistrikternes Fællesråd vil forsøge at præge debatten med.

- Vi vil gerne sætte fokus på vanskeligheder, som man oplever med at låne penge i landdistrikterne til køb af boliger og forbedringer af boliger. Det er en problemstilling, som vi har haft i fokus på længe, men som der efterhånden også er ved at være opmærksomhed for på landsplan. Hvis vi skal deltage, så skal  det være en del af dagsordenen. Vi tager ikke til Bornholm for enhver pris, men som udgangspunkt er vi positive over for at deltage i mødet, siger Mette Nielsen.

Annonce


Vi vil gerne sætte fokus på vanskeligheder, som man oplever med at låne penge i landdistrikterne til køb af boliger og forbedringer af boliger

Mette Nielsen (S), formand for byrådets landdistriktsudvalg


Kommunernes Landsforening deltager ikke i Folkemødet, men det har Landdistrikternes Fællesråd altså tænkt sig at gøre. Det vil som udgangspunkt koste 30.000 kroner for Viborg Kommune at være med på Landdistrikternes Fællesråds stand plus rejse- og opholdsudgifter for deltagerne. Det er først den 1. marts, at det afklares, hvordan arrangørerne af folkemødet har tænkt sig, at mødet skal holdes.


Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce