Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Landsbyer opfordres til at være aktive i Danmarks-indsamlingen

I februar blev Danmarks Indsamlings store show holdt i Vejle. Den 6. februar næste år skal showet efter planen holdes i Tinghallen i Viborg, men det bliver næppe med så meget nærkontakt, som på billedet her, hvor vært Tine Gøtzsche hilser på nogle af kendisserne i callcentret. Arkivfoto:  Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Landdistriktsudvalget vil - med alle corona-forbehold - engagere Viborg Kommunes landsbyer og landdistrikter i at tage del i årets Danmarks Indsamling.

Viborgegnen: I denne tid må man nok tage alle corona-forbehold, men står den hidtidige planlægning ved magt, så sender DR1 den 6. februar live fra Danmarks Indsamlings store, årlige indsamlingsshow i Tinghallen i Viborg.

Viborg Byråds landdistriktsudvalg vil forsøge at få landsbyer og landområder i kommunen engageret i indsamlingen og vil belønne lokale initiativer ved at give støtte til, at man i lokalområderne kan holde fællesspisninger. Landdistriktsudvalget vil give støtte til indkøb ved de lokale købmænd.

Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget, fortæller, at udvalget tog sin beslutning umiddelbart inden den senest corona-nedlukning blev annonceret i onsdags, og at der den aktuelle situation taget i betragtning nok ikke ligefrem er udsigt til at holde fællesspisninger.

Annonce

- Vi håber, at der er bedre muligheder til den tid, men hvis corona-restriktionerne bliver ved, så er det alternative løsninger, man skal tænke i.  Nedlukningen gør jo alting usikkert, men vi håber, at opfindsomheden kan komme i spil. Fællesspisninger bliver jo nok noget, man holder sammen og hver for sig, siger Mette Nielsen.

Landdistriktsudvalget tager initiativet, fordi borgerne i landdistrikterne - som udvalget udtrykker det - gang på gang har vist en uovertruffen evne til at stå sammen om en sag. Man kalder initiativet for "Danmarks Indsamling "goes local"". Det skal sætte det lokale fællesskab på dagsordenen.

Landdistriktsudvalget har selv oplistet en række forslag til, hvordan man kan deltage i indsamlingen, men understreger, at der lokalt er helt frie rammer. På en hjemmeside vil man kunne følge med i, hvor meget de enkelte områder har samlet ind.


Nedlukningen gør jo alting usikkert, men vi håber, at opfindsomheden kan komme i spil.

Mette Nielsen (S), formand for landdistriktsudvalget.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce