Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokal beboerforening: Donation vil skabe mere liv i byen

Søen i Fjelsø er hjemsted for masser af forskellige aktiviteter. Et nyt madpakkehus og shelter skal gøre mulighederne endnu flere.
Fjelsø-Klotrup Beboerforening har fået 125.625 kroner fra Nordea-fondens "Her bor vi- pulje" til et madpakkehus med shelter. Det skal i sidste ende hjælpe med til at skabe mere aktivitet i området.

Fjelsø: 125.625 kroner. Det beløb har Fjelsø-Klotrup Beboerforening fået til at bygge et madpakke hus med shelter. Den lokale beboerforening vil igangsætte byggeriet af madpakkehuset ved søen i Fjelsø, og planerne har været på tegnebrættet siden 2019:

- Madpakkehuset med indbygget shelter vil give Fjelsø-Klotrup et naturligt samlingssted, hvor naturoplevelserne vil gro og fællesskabet trives, siger Benny Poulsen, bestyrelsesformand i Fjelsø-Klotrup Beboerforening.


Annonce

Madpakkehuset med indbygget shelter vil give Fjelsø-Klotrup et naturligt samlingssted, hvor naturoplevelserne vil gro og fællesskabet trives.

Benny Poulsen, bestyrelsesformand, Fjelsø-Klotrup Beboerforening


Benny Poulsen beretter endvidere, at man i Fjelsø og Klotrup er vant til at samarbejde om at gøre lokalmiljøet attraktivt for beboerne og for at tilflyttere finder lokalsamfundet spændende og derved bosætter sig. Madpakkehuset og shelteret være et åndehul, hvor man kan fordybe sig i roen fra naturen omkring og rislen fra springvandet i søens midte. Et naturrum i Fjelsø vil bidrage markant til herlighedsværdien af at levet i et lille landsbymiljø, forklarer han.

Lokalt samlingssted

Søen i Fjelsø er et idyllisk landsbygadekær i byens midte. Udover at være et lokalt samlingssted, så er det også det for mange forskellige grupper af udefrakommende.

Eksempelvis kommer skoleelever fra Naturefterskolen i Aalestrup ofte på fisketure til søen., ligesom forskellige pensionistforeninger tager på udflugt til søen og spiser frokost og drikker kaffe. Den lokale børnehave og vuggestue samt eleverne fra friskolen benytter området ved søen flere gange om ugen.

Derudover passerer den jyske hærvej forbi lige uden for Fjelsø. Madpakkehuset med det indbyggede shelter giver vandere på hærvejen er tiltrængt stoppested og mulighed for overnatning.

De lokale beboere afholder i sommerhalvåret aftenfællessang på området ved søen. Her vil madpakkehuset kunne udvide mulighederne for fællesskab - også i regnvejr. De lokale foreninger, FDF og motionscyklisterne, vil kunne benytte madpakkehuset til ophold, aktiviteter og overnatning i det fri.

Selve madpakkehuset bliver lavet af Projektgruppen Aalestrup ApS i samarbejde med frivillig lokal arbejdskraft, og heldigvis nyder den lokale beboerforening god opbakning i lokalbefolkningen når der skal laves projekter.

- Fællesskabet i Fjelsø-Klotrup vil få øget mulighed for at blomstre og vokse på kryds og tværs af generationer med de øgede muligheder for ophold ved søen, vurderer Benny Poulsen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce