Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokal politiker jagter fortsat plads i Folketinget - og mere til måske

Mette Nielsen er fast besluttet på at skulle i Folketinget - men muligvis vil hun også forsøge at blive sit partis borgmesterkandidat. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mette Nielsen fra Klejtrup har langt fra opgivet håbet om at komme i Folketinget. Hun overvejer også at jage pladsen som socialdemokraternes borgmesterkandidat ved det næste kommunalvalg.
Annonce

Viborg: Mads Panny vil i Folketinget.

Det vil Mette Nielsen også.

Hun stillede op på Socialdemokratiets liste ved valget sidste år. En del partifæller talte imod hendes kandidatur. Lad os nu fokusere på Karin Gaardsted, lød deres appel, og stort set hele byrådsgruppen stillede sig bag folketingsmedlemmet i en annonce.

Mette Nielsen, som har siddet 14 år i byrådet, lod sig nu ikke kue. Hun var kandidat, og hun insisterede på at gøre sig gældende.

Dermed stillede Socialdemokratiet Vest og Socialdemokratiet Øst med hver sin reelle kandidat. Ingen af de to blev valgt.

Nu har Karin Gaardsted så valgt ikke at genopstille. Mette Nielsen har valgt det modsatte - hun vil forfølge sin ambition.

- Nogle måneder efter valget evaluerede vi, og tilbagemeldingen fra min kredsbestyrelse var, at der var stor tilfredshed med min indsats og med valget, og bestyrelsen håbede, at jeg ville fortsætte - og det vil jeg gerne. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke skal være folketingskandidat igen, siger hun således.

Det socialdemokratiske valg

Viborgs valgkreds er på grund af sin størrelse opdelt i to: Øst og Vest.

Lægger man stemmerne fra de to kredse sammen, så fik Mette Nielsen ved folketingsvalget sidste år 2422 personlige stemmer. Karin Gaardsted, som sad i Folketinget, modtog 3960.

Det midt- og vestjyske mandat gik i stedet til Anne Paulin fra Skivekredsen (som kun er én). Hun fik 544 personlige stemmer i Viborg - og 4596 i Skive. I Skivekredsen modtog Mette Nielsen 156 stemmer og Karin Gaardsted fik 100.

Annonce

Positivt med to

Hun får tilsyneladende konkurrence på ny, idet byrådskollegaen Mads Panny også vil have sit navn på Liste A.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg ved godt, at han også er en politiker med ambitioner, og at han har gået med de overvejelser, siger Mette Nielsen om nyheden, der kunne læses i folkebladet i lørdags.

Men er det en fordel eller en ulempe, at ét parti har to stærke kandidater opstillet?

- Jeg har jo aldrig syntes, at det var et problem, svarer Mette Nielsen.

- Jeg synes tværtimod, at man skal gøre, hvad man kan for at få flest mulige stemmer til Viborgegnen, tilføjer hun, og videre siger hun:

- Jeg håber, at det her kan være en ny start i partiet, hvor vi konstruktivt kan samarbejde om at få flest mulige S-stemmer her på egnen. Jeg har - og havde - det sådan, at jeg ikke kæmpede imod nogen ved det seneste valg - jeg kæmpede for noget. Nemlig for en ny statsminister. Og Mads (Panny, red.) og jeg er to forskellige politikere. Han er blandt andet meget interesseret i klimaområdet, mens det ikke er nogen hemmelighed, at jeg har min snude i sundhed og sociale forhold. Derfor tror jeg godt, man kan lede noget positivt ud af det.

Annonce

Både og

Mens et folketingsvalg kan ligge nogle år ude i fremtiden, så er det helt sikkert, at der er kommunalvalg allerede i 2021. I modsætning til Mads Panny vil Mette Nielsen dog ikke udelukke, at hun også - trods sit folketingskandidatur - vil forsøge at blive sit partis borgmesterkandidat.

- Det ser jeg ikke nogen forhindring i, siger Mette Nielsen om det scenarie.

Pladsen som spidskandidat for byrådets næststørste parti er ledig, idet Per Møller Jensen (S) har annonceret, at han ikke genopstiller.

Mette Nielsen slår dog samtidig fast, at hun endnu ikke har besluttet sig for, om det er en post, hun rent faktisk vil gå efter.

- Men jeg har fået forskellige henvendelser, også fra meget uventet kant, som opfordrer mig til det. Jeg kan også konstatere, at andre steder i landet kan man godt være kandidat til begge dele. Men jeg vil gerne sige hudløst ærligt, at jeg vitterligt ikke har taget stilling til endnu, hvad jeg gør i forhold til kommunalvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce