Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokalt møbelfirma til kamp mod børnecancer

Svend Ø. Pedersen (til venstre) fra Top-line i Møldrup var ikke sen til at give sin støtte, da Jørgen Troelsen præsenterede ham idéen om at samle ind til Børnecancerfonden.
Møbelproducenten Troels Denmark og My Home-kæden går sammen om at bekæmpe kræft hos børn.

Møldrup: Det er grundlæggeren af Troels Denmark, Jørgen Troelsen, der er både idémand til og designer af de unikke tasker, der skal samle penge ind til Børnecancerfonden.

Det er også ham, der har fået Troels Denmark og My Home med i kampen.

Annonce

Far, gør noget

Jørgen Troelsen har selv haft kræft alt for tæt inde på livet. I 2018 mistede han sin datter til sygdommen, og sidste år fik han selv diagnosen. Men det er datteren, Mette, der for alvor er inspirationskilde til projektet.

- Det er sådan, at Mette er vores usynlige datter. Der er billeder af hende i næsten alle husets rum, og vi snakker med hende hver dag. Særligt en besked går igen. Hun siger "Far, gør noget". Efter denne opfordring har jeg længe tænkt, hvordan jeg kan gøre en forskel, fortæller Jørgen Troelsen i en pressemeddelelse.

Efter kræft-diagnosen solgte han sin andel af sin virksomhed, Troels Denmark. Men noget skulle han foretage sig, som han selv siger. Så han begyndte at fremstille tasker. Under corona-krisen begyndte det at tage fart, og flere opfordrede ham til at sælge taskerne.

- Her får jeg så tanken "far, du må gøre noget" og gik på jagt efter hjælpere i mit netværk. Jeg tænkte: Hvem er dygtige forretningsfolk og samtidig har et stort hjerte?, fortæller han.

Annonce

Andre mænd med store hjerter

Svaret blev Svend Ø. Pedersen og Jan Hallas – henholdsvis stifter af møbelkoncernen Top-line i Møldrup, der i dag ejer og driver Jørgens tidligere virksomhed, Troels Denmark, samt grundlæggeren af My Home Møbler-kæden. Begge var hurtige til at bakke op.

- Jeg tror, at når vi hårde mænd ser et barn med slanger og ledninger, som ligger med en kræftdiagnose, så bliver selv den hårdeste blød, lyder det fra Jørgen Troelsen.

At give en hjælpende hånd er heller ikke noget, der ligger fjernt for Svend Ø. Pedersen, der altid har sat en ære i at støtte store og små initiativer i samfundet.

- Som virksomhed går vi op i at se vores omgivelser trives. Det gælder ikke kun kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere, men også lokalsamfundet. Derfor har vi længe støttet "den gode sag" i mange afskygninger, og derfor var jeg heller ikke længe om at sige ja til Jørgens idé og til at producere taskerne, fortæller han.


Som virksomhed går vi op i at se vores omgivelser trives. Det gælder ikke kun kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere, men også lokalsamfundet. Derfor har vi længe støttet "den gode sag" i mange afskygninger, og derfor var jeg heller ikke længe om at sige ja til Jørgens idé og til at producere taskerne

Svend Ø. Pedersen, Top-line i Møldrup


Overskuddet fra salget af taskerne går til Børnecancerfondens arbejde.

Jan Hallas skulle heller ikke tænke meget over, om han ville kaste møbelkædens muskler ind i projektet. Både My Home Møbler og Jan selv har nemlig støttet Knæk Cancer i mange år.

- Derudover har jeg kendt Jørgen i rigtig mange år, så da han ringede og fortalte om hans idé, var det helt nærliggende, at jeg bakkede op. Tilfældigvis havde jeg lige købt et kæmpe restparti af ko-huder. Så på flere måder lå det lige til højrebenet i forhold til vores mærkesag og Jørgens projekt, forklarer Jan Hallas.

De unikke tasker er blevet til på Troels Denmarks systuer i Polen. De fås i fire varianter og kan købes i alle My Homes 36 butikker.

Salget kan indbringe op mod 1 million kroner. Hele det indkomne beløb går ubeskåret til det gode formål.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce