Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Møldrups samlingssted tager form - men det sidste mangler

Den gamle Nordea-bygning er nu blevet bygget sammen med nabobygningen, og dermed tager borgerhuset "Stationen" for alvor form. På et borgermøde den 22. januar kan man høre mere om arbejdet, for der mangler lige de sidste ting. Privatfoto.
Projektet med at skabe et fælles samlingssted i Møldrup er fint på vej, men der mangler lige det sidste. På et borgermøde den 22. januar kan man høre mere om projektet og andre vigtige projekter i byen.
Annonce

Møldrup: Den gamle stationsbygning i Møldrup er nu blevet bygget sammen med nabobygningen, og de to bygninger har fået fælles indgang. Nabobygningen har gennemgået en større renovering ude og inde i det sidste halvår af 2019, og i 2020 gælder det så om at få den gamle stationsbygning renoveret, så den kan bruges til foreningernes aktiviteter året igennem.

"Stationen" bliver navnet på det samlede byggeri, der skal huse diverse foreninger, spiseklubber og lignende. Det bliver også muligt at leje den lille sal til mindre forsamlinger.

Er man interesseret i yderligere information om det nye samlingssted, så er der også råd for det. Onsdag den 22. januar klokken 18-20, arrangeres der fællesspisning i Møldrup Kulturcenter. Her vil der være information og nyt om "Stationen" og i øvrigt også nyt fra Møldrup Hallen, der står over for et større renoveringsarbejde. Det koster 75 kroner at deltage i fællesspisningen, og der er tilmelding senest den 16. januar - enten hos Min Købmand eller ved at indbetale beløbet på MobilePay til borgerforeningen.

I løbet af den seneste tid er der sket en masse i forhold til arbejdet med borgerhuset "Stationen". Den oprindelige gule facade er nu blevet ændret til en hvid. Privatfoto.
Annonce

Mere hjælp behøves

Ved den seneste fællesspisning den 30. oktober var der ganske stor opbakning fra frivillige borgere til stations-projektet, og det betyder, at de sidste opgaver snart er udført i de ombyggede lokaler. Således har lokale frivillige malet og sat lofter op, og i den kommende tid skal der monteres køkken, lægges gulve og sættes lister op. Der blev også givet en god portion private donationer til projektet.

Renoveringen indtil nu er finansieret af den store områdefornyelse, som har foregået i Møldrup i løbet af årene 2015-2019. Der har været en del fondsansøgninger sendt ud og foruden en del afslag, har der heldigvis også været bevilget nogle mindre beløb, der nu skal bruges til at dække de sidste indkøb, eksempelvis hvidevarer, lister og andre småting.

Arbejdsgruppen fortæller, at der praktisk talt ingen penge er til at gøre mere i selve stationsbygningen, hvor der skal flyttes en lille smule væg, og etableres en ny skillevæg i stueetagen, samt spartles og males i alle rum. Nogle døre og vinduer trænger til udskiftning, og det meste af ydermuren trænger til en omfugning og enkelte sten skal også fornyes.

Derfor går man nu i gang med nye ansøgninger og beder samtidig lokale borgere og erhvervsdrivende om økonomisk støtte til renoveringen af stationsbygningen, som i sig selv er bevaringsværdig og en af grundstenene i byens historie. Slutteligt opfordrer arbejdsgruppen byens borgere til at bakke op om fællesspisningen den 22. januar - der bliver i den grad brug for flere frivillige kræfter til opgaverne i stationsbygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce