Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Mette har vendt sit liv på hovedet

Mette Møller har vendt sit arbejdsliv på hovedet, og nu hjælper hun andre med at gøre det samme gennem sit firma Mindset og Motion. Foto: Dorte Søgård Schou.
Mette Møller fra Skals har skabt sig lige præcis det arbejdsliv, hun drømte om. I sit firma hjælper hun blandt andet andre til at gøre det samme.
Annonce

Skals: Hjemme i Mette Møllers køkken i villaen i Skals hænger en planche.

På planchen er udklip fra diverse blade og magasiner møjsommeligt placeret side om side, og fælles for alle tingene er, at de er nogle af de drømme, Mette Møller stræber efter at opfylde.

I nederste hjørne er der en tegning af en mor, der vinker farvel til sine børn, der er på vej i skole. Og for ikke så længe siden gjorde Mette Møllers søn hende opmærksom på, at det mål jo allerede er opfyldt.

Mette Møller har nemlig skabt sig et arbejdsliv, hvor basen er på privatadressen, og hvor tid og rum til familien og at beskæftige sig med det, der giver energi, er drivkraften.

Jeg havde jo været der før. I den situation hvor jeg følte, jeg måtte sadle om, og det måtte jeg jo så gøre igen.

Mette Møller, indehaver af Mindset og Motion.

Annonce

Mindset og motion

Vejen til det perfekte arbejdsliv har bragt Mette Møller forbi mangt og meget, og i dag er hun der, hvor hun gerne vil være som indehaver af firmaet Mindset og Motion. Her hjælper hun blandt andet andre til et sundere og sjovere liv, og hun hjælper også med, hvordan man får opfyldt sine drømme.

Netop hele den rejse har 43-årige Mette Møller selv været på. Oprindelig er hun uddannet advokatsekretær og arbejdede som sådan i 12 års tid, inden hun besluttede sig for at gå i gang med jurastudiet. I sin fritid var hun instruktør på sine børns svømmehold, og det er i den sammenhæng en ganske væsentlig oplysning:

- Vi fik at vide, at hvis der skulle være et svømmetilbud til børnene, så måtte nogle af forældrene træde til som instruktører. Det gjorde jeg, og selvom det kun var en time om ugen, så var det den time, jeg gik og glædede mig til hele resten af ugen, fortæller Mette Møller, der er født i Skals og i øvrigt er foreningsmenneske - og altid vil være det.

Efter to år på jurastudiet måtte Mette Møller stoppe op og gøre status.

- Instruktør-tjansen i den lokale svømmeklub satte tanker i gang, og jeg kom til at tænke på, om jeg var havnet det rette sted, fortæller hun.

Annonce

I sit es

Således lod hun jura være et afsluttet kapitel og søgte i stedet ind på læreruddannelsen på seminariet i Skive.

- Nede i svømmehallen var jeg jo i mit es. Samværet med børnene og alt det, de gav tilbage. Også de andre forældre og samspillet med dem elskede jeg, fortæller Mette Møller, der siden også blev pilatesinstruktør.

- Det med at undervise og give noget til andre er der, hvor jeg kan mærke, at jeg gør en forskel, tilføjer hun.

Læreruddannelsen blev gennemført, og Mette Møller glædede sig vildt til at bruge sine nyerhvervede færdigheder i en fuldtidsstilling på en folkeskole. Efter et par år skete der noget.

- Der kom en fyringsrunde, og jeg meldte mig frivilligt til at gå. Det var under protester fra skolelederen, men jeg skulle prøve at være på en anden skole. Jeg er en meget energisk person, men noget trak min energi lidt ned, og det skulle jeg have fundet ud af hvad var, siger hun.

Hun fik et nyt job i folkeskolen, men i februar sidste år endte det med, at Mette Møller måtte tage en timeout. Hun valgte herefter ikke at vende tilbage.

Når hun efterrationaliserer, var rammerne i folkeskolen ikke gode for hende.

- Jeg kunne ikke gøre den forskel, jeg gerne ville, husker hun.

Mette Møller

Mette Møller er født 10. maj 1977 og er opvokset i Skals.

Hun bor på Fjordvej med familien, der består af hendes kæreste, en datter på 14 år, en søn på 12 år, en bonusdatter på 9 år og Golden retrieveren Malou. Familien tæller også en datter på 24 år, der bor i Viborg.

Mette Møller er udpræget foreningsmenneske og har været - og vil fortsat være - aktiv i et utal af sammenhænge. Samtidig er hun selv ganske aktiv med alt lige fra pilates over løbeture til lange gåture.

I firmaet Mindset og Motion tilbyder Mette Møller en lang række ydelser. Hun underviser i pilates og dansefitness. Blandt andet underviser hun på skoler og efterskoler i pilates og laver også almindelig holdundervisning - både for mænd og kvinder.

Derudover arrangerer hun såkaldte pilates-retreats, som er en slags korte udflugter med et par overnatninger, masser af pilates, mindfulness og økologisk og vegetarisk mad. Ligeledes tílbyder hun vægttabsforløb med fokus på mindset, kost og motion, og undervisning i personlig udvikling og vejen til at blive selvstændig.

Derudover sælger hun produkter indenfor fitness, beauty og wellness, og i denne seneste corona-tid har Mette Møller blandt andet arrangeret online pilates-kurser.

Annonce

De gule sedler

Det tog fire-fem måneder for Mette Møller igen at komme ovenpå.

- Jeg havde jo været der før. I den situation hvor jeg følte, jeg måtte sadle om, og det måtte jeg jo så gøre igen, fortæller hun.

Gule post-it sedler befolkede snart både det det ene og det andet sted i huset. Her noterede Mette Møller sine styrker og alt det, der giver hende energi. Det gik efterhånden op for hende, at en af de ting stadigvæk var at undervise:

- En af de ting, der holdt mig oppe i den periode, var, at jeg var instruktør for et dansefitness-hold med 30-40 damer. Jeg havde det træls med at gå ud i den periode, men det kom jeg afsted til. Det løftede mig hurtigt op, for det gav mig sådan en glæde og en energi i kroppen, og jeg kunne nærmest mærke hele holdets energi, når vi sådan gik amok ude på dansegulvet, husker hun.

Planchen viser alle de ting, Mette Møller gerne vil opnå. En af de ting, hun er gladest for, er, at hendes nye arbejdsliv tillader, at hun kan vinke farvel til børnene om morgenen, når de skal i skole, og at hun er der, når de kommer hjem igen. Foto: Dorte Søgård Schou.
Annonce

Først og fremmest sjovt

Den 1. juli sidste år blev firmaet Mindset og Motion en realitet.

- Jeg kiggede min kæreste dybt i øjnene, og han sagde: jeg ved godt, hvad du vil spørge om, og du gør det bare, husker hun.

I Mindset og Motion kombinerer Mette Møller alle de styrker, hun har og al den viden og de mange forskellige kundskaber, hun har samlet til sig gennem sit liv. Eksempelvis når hun arrangerer pilates-ture med fokus på krop og sjæl, eller når hun inspirerer andre med at lave samme manøvre i arbejdslivet, som hun selv har lavet.

- Mange taler om at bryde ud af hamsterhjulet, og de vil egentlig gerne noget andet. Mange har nok især fået øjnene op for det her under corona-krisen, hvor de måske har opdaget nogle andre værdier. Jeg selv har allerede fået andre værdier, og det er blandt andet, at jeg som mor er hjemme hele dagen, og at mit arbejde tillader, at jeg bedre kan være der for mine børn, fortæller hun.

Når Mette Møller planlægger sin arbejdsuge, fyldes kalenderen hurtigt.

- Jeg havde nok ikke regnet med, at det ville gå så fint, så hurtigt. Men det er nok noget med, at man har mange flere ressourcer med sig, når man beskæftiger sig med noget, der giver en energi. Det har været mere sjovt, end det har været knoklearbejde, siger hun og tilføjer:

- Jeg føler mig i hvert fald priviligeret over, at det er her, jeg er havnet. Og jeg vil rigtig gerne hjælpe flere mennesker til at komme i denne situation, hvor de bryder ud af det berømte hamsterhjul, siger hun.

Mette Møller driver Mindset og Motion fra hjemmeadressen i Skals. Foto: Dorte Søgård Schou.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce