Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Nu er springturen slut: Felix kom hjem efter 30 måneder

Felix var væk i 30 måneder. Nu er han kommet hjem. Lidt mere slank, mens ellers i fin form. Privatfoto.
Ole Havvig og Lene Olesen så deres kat Felix sidste gang i december 2017. Nu er en strejftur over 30 måneder slut. Felix er kommet hjem.
Annonce

Bjerregrav: Fanden har opfundet oprydning. Det er vi i hvert fald nogen, der mener...

Lene Olesen og Ole Havvig er ordentlige mennesker, der værdsætter orden, og det betyder, at der nu og da skal smides ting på lossepladsen, men netop ét af disse oprydnings-raids fortryder ægteparret, der driver ejendomsmæglervirksomhed på Vesterbrogade i Viborg, men privat bor på egnen omkring Bjerregrav.

Felix var i topform og en kat i sin bedste alder, da han den 16. december 2017 forsvandt på genbrugspladsen på Kirkebækvej. Privatfoto.

For den 16. december 2017 tog sagerne en drejning, som de bitterligt måtte fortryde.

Under læsning af en lukket trailer smutter deres elskede kat Felix, der på daværende tidspunkt var godt tre år, ind i traileren, og hvad værre var, så slap den nysgerrige kat ud af traileren, da den ankom til genbrugspladsen på Kirkebækvej.

Annonce

Ledte overalt

Ægteparret indledte derefter en jagt på katten. De kørte ofte til genbrugspladsen, gik ture i skovene omkring, efterlyste katten i aviser, på de sociale medier, uddelte flyers og satte sedler op her og der.

- Opgav I aldrig?

- Nej, det gjorde vi bestemt ikke. Jeg har hele tiden troet, at det ville komme tilbage, siger Lene Olesen, mens Ole nikker næsten lige så sikker...


Jeg har hele tiden troet, at det ville komme tilbage

Lene Olesen


- Vi har i tidens løb fået rigtig mange henvendelse, og vi har været vidt omkring for at kigge på en kat, som nogen mente måtte være vores, fortæller Ole Havvig.

Felix' forsvinden blev omtalt i folkebladet et par måneder efter den 16. december 2017. Lene og Ole fik mange henvendelser, men ingen førte til, at de fandt katten, men så blev det juli 2020...

Selv fra København kom der henvendelser. Den ældre dame der ringede, forlangte godt nok 6000 kroner på forhånd, så den tur sprang Lene og Ole over.

Dusøren eller findelønnen, om man vil, havde parret på forhånd sat til 3000 kroner.

Annonce

Match

Og sådan gik 2018. Sådan gik 2019, og vi nåede at fejre sankthans, inden der skete det uventede - eller i hvert fald for Lenes vedkommede det ventede.

- Felix var mærket i øret. Forleden fik vi så en opringning fra Dyrenes Beskyttelse. Formanden bor selv lidt nord for kraftvarmeværket, og hun havde fundet en kat, der kom jævnligt på en ejendom tæt på, og denne kat viste sig altså at være Felix, fortæller en mere en lykkelige Lene Olesen.

Den ældre dame, der bor i ejendommen, mener, at hun første gang så Felix for halvandet år siden.

Ole Havvig forstår ikke, hvordan Felix har kunnet klare sig i 30 måneder. Arkivfoto.

- Det betyder altså, at han har strejfet rundt i omkring et helt år. Ingen ved, hvad Felix har lavet. Jeg synes, at det er utroligt, at han har kunnet klare sig, siger Ole Havvig.

Det kunne han altså, omend har et kommet hjem i en lidt mere slank udgave, men han er sund og rask og klar til nye løjer hjemme hos sine retmæssige ejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce