Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Ny forstander glæder sig til at gøre en god efterskole endnu bedre

Svend Lindholm Hansen er ny forstander på Aalestrup Naturefterskole. Foto: Dorte Søgård Schou
Svend Lindholm Hansen tager over efter Niels Jørgen Hjort Johansen som forstander på Aalestrup Naturefterskole. En ekstremt veldrevet skole, mener den nye forstander.
Annonce

Aalestrup: Der venter lutter spændende opgaver for Aalestrup Naturefterskoles kommende forstander, Svend Lindholm Hansen. Skolen er nemlig i så god en gænge, at fokus på en fortsat positiv udvikling, er det, der ligger ham mest på sinde.

- Jeg kommer til en ekstremt veldrevet skole, fortæller 53-årige Svend Lindholm Hansen, der er rundet af et arbejdsliv på efter- og højskoler.

Han tager over efter Niels Jørgen Hjort Johansen - eller Joe - som han også kaldes, der efter 22 år har valgt at gå på pension.

I forbindelse med at Niels Jørgen Hjort Johansen (yderst til højre) siger farvel som forstander på Aalestrup Naturefterskole og Svend Lindholm Hansen tiltræder (nummer tre fra venstre) blev der tidligere på sommeren holdt reception på efterskolen. Det skete i de lokaler, som skolen købte sidste år, og hvor der tidligere har været boligudstyrsbutikken Punkt. På billedet er også fra venstre bestyrelsesformand Michael Holm Pedersen, næstformand Arne Christensen, bestyrelsesmedlem Finn Brix Mikkelsen og lærer Jacob Kjær Madsen.

- Niels Jørgen har jo om nogen skabt denne skole, og der skal lyde en stor respekt herfor. Overdragelsesprocessen som vi er i nu er enestående. Jeg har kun mødt et personale, der er fantastisk og kompetent, siger Svend Lindholm Hansen, der officielt tiltræder stillingen 1. august, og derfor i øjeblikket bruger tiden på at suge til sig af indtryk på det, der bliver hans nye arbejdsplads.

Annonce

Naturlige fordele

En arbejdsplads, han allerede er ret begejstret for.

- Det er et fantastisk sted at være kommet. Jeg kunne mærke det allerede tilbage i slutningen af marts, hvor jeg var på rundvisning her, siger han og tilføjer, at skolen har nogle helt naturlige fordele og aktiver.


Det er et fantastisk sted at være kommet. Jeg kunne mærke det allerede tilbage i slutningen af marts, hvor jeg var på rundvisning her

Svend Lindholm Hansen, ny forstander på Aalestrup Naturefterskole


- Skolens fundament er jo naturen, og det er noget af det mest omdiskuterede lige nu og er i perfekt tråd med tidsånden. Der er ingen, der er i tvivl om, hvad vi er for en skole nu, men hvor skal vi være om fem år, spørger Svend Lindholm Hansen, og henviser til det, der fremover bliver hans opgave at finde ud af.

Tidligere i hans arbejdsliv har han med held vendt en kedelig udvikling på en høj- eller efterskole til en positiv. Det er ikke den opgave, der venter i hans nye job på Aalestrup Naturefterskole:

- Det er rart, at det ikke er den øvelse, jeg skal lave nu. Her skal vi forsøge at gøre det endnu bedre, og jeg kommer til noget, der er inde i en positiv udvikling. Det gør ikke noget, at jeg ikke står på en brændende platform, fortæller Svend Lindholm Hansen, der bor med sin hustru ved Hadsten Højskole.

Faktisk ser han gode fremtidsudsigter fra skolen:

- Her brænder jo en ild, og det bliver helt vildt fedt at være med til den udvikling. Hvis vi er dygtige, flittige og opsøger det held der skal til, vil skolen helt sikkert kunne opleve en passende vækst.

Svend Lindholm Hansen får sammen med resten af lærerstaben glæden ved at tage imod et nyt hold efterskoleelever den 9. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce