Annonce
Rundt om Viborg

Ny lokalhistorisk kalender præsenteres i Løgstrup

Løgstrups lokalhistoriske kalender byder på billeder fra gamle dage og fra nutiden. Arkivfoto: Lokalhistorisk arkiv
Annonce

Løgstrup: Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn præsenterer mandag den 11. november den nye lokalhistoriske kalender for 2020.

Det sker fra klokken 19.30 i Sognegården i Løgstrup. Her vil man først præsentere den nye årskalender for 2020. Kalenderen indeholder for hver måned to billeder fra en lokalitet i foreningens dækningsområde, oftest et gammelt og et nyt fra det samme sted med en forklarende tekst, fortæller foreningen på sin hjemmeside.

Bestyrelsen har udvalgt de enkelte billeder og vil fortælle lidt nærmere om nogle af dem. I løbet af aftenen bliver der mulighed for at købe kalenderen 2020 for 50 kroner.

Derefter kan man høre foredraget "Herremand og kirke" ved cand.theol. og museumsformidler ved Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum - Anders Sinding. Han tager tilhørerne med på en tour de force ud i det historiske forhold mellem herremand og kirke med udgangspunkt i lokale forhold, herunder Taarupgaard.

Til arrangementet er der adgang for såvel medlemmer som ikke-medlemmer af Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn. Der er ingen tilmelding. Det er gratis at deltage for medlemmer, mens det koster 50 kroner for ikke-medlemmer at være med.

Med i indgangsbilletten er foredrag, kaffe og kage. Et medlemskab af foreningen kan eventuelt tegnes ved indgangen - det koster 100 kroner for et år, oplyser foreningen.

Løgstrup-foreningen præsenterede også sidste år den nye kalender kombineret med foredrag. Dengang var det arkæolog Ida Westh Hansen, Viborg Museum, der fortalte om udgravninger og spor fra oldtiden i Løgstrup og omegn. Over 90 interesserede var mødt frem for at lytte med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce