Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Ny professor med lokale rødder

Simon Stisen, tidligere Aalestrup Realskole og Viborg Katedralskole, er tiltrådt som professor ved GEUS - De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland. Foto: GEUS.
Tidligere elev på Aalestrup Realskole, Simon Stisen, er netop tiltrådt som professor ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland.
Annonce

Aalestrup: Simon Stisen, tidligere Aalestrup Realskole og Viborg Katedralskole, er netop tiltrådt som professor i vandressourcer og hydrologi ved GEUS - De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland.

Simon Stisen er uddannet ingeniør fra DTU og har en ph.d. i hydrologi og remote sensing (telemåling, red.) fra Københavns Universitet.

Han har været ansat i GEUS siden 2007, og hans forskning er centreret om hydrologisk modellering med særligt fokus på rumlige mønstre og anvendelse af satellitdata. Han har også været aktiv i videreudviklingen af Den Nationale Vandressourcemodel (DK-modellen) og myndighedsrådgivning på baggrund af integreret grund- og overfladevandsmodellering.

Annonce

Vil fastholde god udvikling

Derudover har han deltaget i en række udviklingsprojekter i blandt andet Tanzania, Ghana og Kina med fokus på klimaforandringers påvirkning af vandressourcerne og på at bremse negative tendenser i udnyttelsen af grundvandsressourcer.

- Som professor i Afdeling for Hydrologi i GEUS vil jeg især arbejde for at fremme og fastholde den gode udvikling, afdelingen allerede er inde i, som blandt andet handler om at udvikle nye metoder og skabe resultater i forskningsprojekter, som kan bidrage til den rådgivning, vi yder til offentlige myndigheder, siger professor Simon Stisen i en pressemeddelelse fra GEUS.

Simon Stisen holder tiltrædelsesforelæsning torsdag den 9. januar klokken 14 i auditoriet på GEUS i København. Alle interesserede er velkomne, og efter forelæsningen bliver der afholdt reception.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce