Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Nyt årsskrift på gaden

Annonce

Møldrup-egnen: Årsskrift 2020 fra Lokalhistorisk Arkiv for Møldrup og Omegn er netop færdiggjort og udgivet til medlemmerne. Men andre interesserede i skriftet er selvfølgelig også velkommen til at erhverve det.

Corona-tiden har dog besværliggjort man kan afhente skriftet, men bestyrelsen for arkivet har besluttet at sælge det fra private hjem. Man kan henvende sig til arkivleder Mona Sloth eller Steen Sømod og mod 100 kroner købe årsskriftet.

Atter har man formået at få sammensat et spændende årsskrift med en fyldig beskrivelse af Den gamle Kro i Hvam, som i dag hedder Hvam Kultur- og Forsamlingshus. Det er Birger Frandsen fra Hvam, som står for denne spændende historie. Udover denne beretning har Grethe Thoudahl samlet breve som er blevet skrevet for 100 år siden under den spanske syge mellem nogle brevveninder. Anandi Løbner Kristensen har skrevet om, hvad hendes far, Thomas Pedersen, Roum, fortalte om mange forskellige redskaber samlet og gemt, om hvad de kunne anvendes til. Egon Pedersen fra Klejtrup har samlet nogle historiske glimt over forskellige landarbejderboliger i Bjerregrav og omegn.

Desuden lidt om hvad Viborg Stifts Folkeblad skrev for 50 år siden og så selvfølgelig de lokale sider, hvor borgere fra byerne, Hvam, Møldrup, Roum, Tostrup, Bjerregrav, Låstrup og Hersom fortæller om deres tiltag gennem 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce