Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Nyt skoletilbud med klima i fokus

Vesterbølle Efterskole udvider nu med et nyt skoletilbud, hvor der er fokus på klimaet. Arkivfoto.
Vesterbølle Efterskole tilbyder nu en ny linje, hvor der er hundrede procent fokus på klimaet.
Annonce

Vesterbølle: Som noget spritnyt starter Vesterbølle Efterskole fra næste skoleår en 10. klasse, hvor der er hundrede procent fokus på klimaet.

Efterskolen har valgt at kalde tilbuddet KLIMA10, og tilbuddet er det første af sin slags i Danmark, og Vesterbølle Efterskole bliver frontløber ved at sætte klimaet på skoleskemaet i form af en dedikeret 10. klasse, som udelukkende arbejder med klima.

Skolen skriver i en pressemeddelelse om det nye tiltag:

"Den store klimaudfordring kræver både handling og indsigt - og helst på en måde, hvor de to går hånd i hånd. Handling uden indsigt giver som regel bare nye eller flere problemer, og indsigt uden handling gør ingen forskel. Derfor er der voldsomt brug for, at vi klæder vores unge mennesker på til denne opgave og giver værktøjerne og mulighederne for også at handle på det. Derudover ser vi et behov og en interesse hos de unge. De brænder for at sætte en ny kurs mod en mere bæredygtig fremtid, og den tendens ønsker vi som efterskole i høj grad at omfavne," lyder det i meddelelsen.

Samtidig er efterskolen af den opfattelse, at klimatiltaget harmonerer godt med det dannelsesprojekt, de forsøger at gøre efterskoleopholdet en del af.

Indholdet vil basere sig på undervisning i alt, hvad der har med klima at gøre og centrere sig omkring FN’s 17 verdensmål. Eleverne klædes fagligt på, så viden og indsigt danner grundlag for de aktiviteter, de også skal kaste sig ud i – aktiviteter som gør en forskel for klimaet. Eleverne skal have lov til og opfordres til at handle som en del af deres læringsproces. Med andre ord skal de ud og praktisere deres viden og prøve ting af.

Annonce

Frit for normalt pensum

I skoleåret vil der være forskellige klimaprojekter og -forløb samt samarbejder med eksterne aktører. Alt sammen noget der meningsfuldt kan klæde eleverne på som medborgere i et globalt samfund med klimaudfordringer.

Ture ud af huset og en rejse bliver også en del af KLIMA10.

"Og jo man kan godt rejse, selv om man vil slå et slag for en grønnere fremtid – mener vi," skriver skolen i pressemeddelelsen.

Når eleverne afslutter KLIMA10 er målet, at de ikke blot ved en masse om klima, men faktisk også handler på deres viden og træffer bevidste valg, som kan være vigtige skridt til en mere bæredygtig verden. Skoleåret er frit i forhold til det normale pensum og dermed også folkeskolens afsluttende prøver. Eleverne afslutter i stedet skoleopholdet med en intern prøve i emnet klima.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce