Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Per er godt på vej imod sit 40-års jubilæum som folkevalgt

Per Bisgaard blev valgt til byrådet i Aalestrup første gang i 1985. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Per Bisgaard blev første gang valgt til Aalestrup Byråd i 1985. I november 2021 opnåede han genvalg til både regionsrådet i Region Nordjylland og til byrådet i Vesthimmerlands Kommune. Ved denne fireårige periodes udløb har han været folkevalgt politiker uafbrudt igennem 40 år.

Jubilæum: I november 1985 blev Per Bisgaard, Parkvænget 8, Aalestrup, første gang folkevalgt til en plads i Aalestrup Byråd, da han var opstillet på en borgerliste i Fjelsø. Fra januar 1986 begyndte en usædvanlig politisk karriere som folketingsmedlem, regionsrådsmedlem, amtsrådsmedlem og kommunalpolitiker i først Aalestrup og nu i Vesthimmerlands Kommune. I 1987 blev han medlem af partiet Venstre, som han har repræsenteret lige siden.

Per Bisgaard har været involveret i en lang række tiltag både lokalt, regionalt og på landsplan.

– Politik ligger mig i blodet, og jeg befinder mig ganske godt med at være involveret i visioner og tiltag for fremtiden og samtidig være med til at træffe beslutninger på borgernes vegne. Jeg havde den glæde i perioden 1994–2001 at være valgt som Aalestrup Kommunes borgmester. I en lang årrække havde vi også nogle gode år i Venstres organisation med at støtte og bakke op omkring Anders Fogh Rasmussens gentagne valg til Folketinget for Venstre i Viborgkredsen, fortæller han med sit store engagement i villaen i Aalestrup.

Annonce

Han fortsætter:

– I 1998 opnåede jeg også valg til Venstres amtsrådsgruppe i Viborg Amtskommune. Jeg blev valgt til formand for amtsrådsgruppen og havde i disse år et fint samarbejde med den socialdemokratiske amtsborgmester Bent Hansen. Aalestrup var jo nærmest en udkant i amtet, men gennem tiltag på sundheds- og socialområdet fik vi vores område tilgodeset med flere institutioner med bofællesskaber og bosteder og samtidig blev der etableret flere erhvervsfremmetilbud.

Folketing og strukturreform

I 2007 afløste Per Bisgaard den navnkundige formand for Folketinget Kristian Mejdahl i Folketinget for Venstre. Det blev til fire spændende år med arbejdsplads på Christiansborg.

– Ret beset var det en kæmpe oplevelse. I de fire år lykkedes det at få samtlige ministre på besøg i vores lokalområde. Jeg var kirke- og kommunalordfører for Venstre, og det var mest det sidste, der animerede ministre til at besøge vores egn. Inden den tid havde jeg også været valgt som kulturformand i Danmarks Biblioteksforening, hvorfra jeg havde spændende poster i blandt andet Kulturstyrelsen. Jeg har fået lov til at høste erfaringer i en række centrale organer, som giver en lokal folkevalgt politiker en personlig ballast, der rækker ud over de sager og dagsordener, vi normalt behandler og tager stilling til, som han med tilfredshed i stemmen udtrykker det.

Per Bisgaard er uddannet lærer. Foto: Jens Ingolf Nørgaard

Aalestrup Kommune hørte jo i den tidligere kommunestruktur til blandt kommunerne i Viborg Amt. Men ved strukturreformen fra januar 2007, valgte Aalestrup Byråd at kigge mod nord. Dermed var størstedelen af Aalestrup Kommune med i både den nye Vesthimmerlands Kommune og i Region Nordjylland. Her ved valget i november 2021 blev Per Bisgaard som nævnt genvalgt til både kommune og region. I Aalestrup Kommune er han nu medlem af økonomiudvalget og sundhedsudvalget. I region Nordjylland er han medlem af sundhedsudvalget og udvalget for regional udvikling.

Annonce

38 år som lærer

Per Bisgaard blev i 1980 uddannet som lærer på Ranum Seminarium.

– Fra 1980 og indtil 2018 var jeg ansat som lærer i overbygningen på Aalestrup Realskole, en stor del af mit liv, som jeg er ufattelig glad for. Jeg kunne slet ikke have undværet dette inspirerende arbejdsliv blandt hundredvis af unge mennesker. Som dansklærer og lærer i geografi og idræt, har det bogstavelig talt været fantastisk at opleve unge mennesker, der fik udvidet deres horisont både mentalt og fysisk, siger Per Bisgaard

- Alt dette er blevet til sammen med dygtige og visionære skoleinspektører med absolut gode menneskelige egenskaber og med rigtig gode kolleger, som han særdeles positivt omtaler sin arbejdsplads gennem alle årene.

Annonce

Familie og fritid

Per Bisgaard er gift med Jonna, og der er fem børn samt fire børnebørn i familien. Helt fra de unge år spillede han håndbold i Fjelsø. Det blev senere til divisionshåndbold i både Aalestrup KFUM, Skals GF og Viborg HK. Den epoke blev sluttet af som spillende træner i Aalestrup KFUM, og han var aktiv på håndboldbanen til han var fyldt de 50 år. En periode var han også aktiv håndbolddommer og var formand for håndbolddommerne i Jydsk Håndbold Forbund Kreds 2.

Lokalt i Aalestrup er Per Bisgaard aktiv i borgerforeningen. Han er gerne med, hvor der er musik, teater og kultur, og er fornøjet med visesang og foredrag, der oplyser om spændende mennesker og deres bedrifter både fjern og nær.

- Jeg er glad for mange positive tiltag på min egn. Det gælder bevillinger til sundhedshus sammen med en positiv erhvervsudvikling. Hotel Hvide Kro, som en brugerstyret kro, er også blandt de spændende tiltag. Jeg har jo politik i blodet, og glæder mig hver gang noget lykkes, tit som et resultat af et godt samarbejde imellem rigtig mange stærke ildsjæle. Det gør mig ydmyg og glad her på vej til mit 40-års jubilæum, at jeg hver gang gennem de mange har fået vist tillid som folkevalgt politiker, slutter Per Bisgaard med taknemmelighed i stemmen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce