Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Politikere sender forslag om skoler i høring: Vil bevare alle skoler

Skal der lukkes skoler? Ikke som udgangspunkt, mener politikerne i børne- og ungdomsudvalget. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Den kommende tid skal Viborg Kommunes skolevæsen til diskussion blandt andet på en særlig hjemmeside.
Annonce

Viborgegnen: Færre børn.

Det er den ultrakorte forklaring på, at debatten om Viborg Kommunes skoler blussede op i sommeren 2019.

Forleden nåede politikerne i børne- og ungdomsudvalget så langt, at et forslag til principper for skolevæsenet blev sendt i høring frem til den 26. marts.

Skal der lukkes skoler?

Ikke som udgangspunkt.

Politikerne sender denne ordlyd i høring:

"Vi vil søge at bevare alle skoler/matrikler".

- På baggrund af de gennemførte dialogmøder med blandt andet skolebestyrelser og udvalgets drøftelser på to udvalgsmøder er vi nået frem til det forslag til principper for fremtidens skolevæsen, som vi nu sender i høring. Vi arbejder ud fra ønsket om at styrke og udvikle folkeskolen i Viborg Kommune, samtidig med at vi konstaterer, at elevtallet de kommende år er markant faldende, hvilket kalder på beslutninger og initiativer, siger Per Møller Jensen (S), formand for børne- og ungdomsudvalget.

Annonce

Større distrikter

Udvalget foreslår - udover ønsket om at bevare alle skoler - ligeledes, at flere skoler samles i et større skoledistrikt, at alle skoler skal have en pædagogisk ledelse, og endelig mener udvalget, at der skal afsættes flere centrale ressourcer til udvikling af kvalitet og indhold.

- Vi lægger således vægt på både indhold og struktur i fremtidens skolevæsen. Det forudsætter flere ressourcer, som dels kan tilvejebringes via centrale midler dels via klasseoptimering i de enkelte skoledistrikter, og det er baggrunden for principperne om centrale ressourcer og færre og større samt bæredygtige skoledistrikter, siger Per Møller Jensen og føjer til:

- Et gennemgående ønske, som er kommet til udtryk ved dialogmøderne, er, at uanset hvilken model, der bliver gældende, så skal der være pædagogisk ledelse på alle skoler/matrikler. Dertil kommer, at flere har markeret ønsket om, at alle skoler/matrikler skal bevares, mens andre har slået til lyd for lukning af skoler/reduktion i antallet af overbygningsskoler - eller en ændret tildelingsmodel, som i højere grad baserer sig på elevtildeling og i mindre grad på grundtilskud. Med forslaget til principper vil vi forsøge at tilgodese begge synspunkter.

Onsdag i sidste uge åbnede Viborg Kommune en hjemmeside, hvor man kan finde alle mulige og umulige dokumenter. Den er også åben for debat.

Planen er, at byrådet på et møde i begyndelsen af maj vil vedtage de principper, hvorunder skolevæsenet skal operere. Efter det møde vil børne- og ungdomsudvalget indlede arbejdet med at strikke en egentlig struktur sammen, og så kan debatten begynde igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce