Annonce
Rundt om Viborg

Rita sagde farvel efter 33 år med Skals' dyr

Dyrlæge Rita Jakobsen har fredag sidste arbejdsdag på Skals Dyreklinik efter 33 år på stedet. Arkivfoto: Dorte Søgaard
Dyrlæge Rita Jakobsen fejrede fredag eftermiddag sin 60 år fødselsdag og holdt samtidig afskedsreception i Skals Dyreklinik, som hun kom til som nyuddannet dyrlæge for 33 år siden.
Annonce

Skals: Dyrlæge Rita Jakobsen sagde fredag i den forløbne uge farvel til Skals Dyreklinik efter 33 år. Her på den sidste arbejdsdag var der afskedsreception i et telt ved dyreklinikken, hvor kunder, kolleger, venner og familie var inviteret - i øvrigt også i anledning af Rita Jakobsens 60 års fødselsdag samme dag.

Det er helbredet, der er baggrund for, at Rita Jakobsen har besluttet sig for at stoppe, fortæller hun.

- Jeg har problemer med gigt og slidgigt, og det er nok fordi, jeg har knoklet for meget på i for mange år. Jeg ved jo ikke, om det ville være kommet, selvom jeg havde siddet på kontor, men filosofien er i hvert fald, at det gælder om at holde, så der også er nogle gode år bagefter. Og det skal til at være nu, siger Rita Jakobsen.

Hun glæder sig på den ene side, og så bliver det også vemodigt efter så mange år samme sted, fastslår hun.

- Jeg glæder mig og har gjort det længe, for jeg har også en stor have og dyrene derhjemme, som jeg skal passe, så der bliver nok at lave. Men på den anden side bliver det også vemodigt, for der er folk, som jeg har kendt i alle årene, og folk hvor jeg har kendt deres forældre og bedsteforældre, så det kan godt være, at jeg kommer til at knibe en tåre, siger Rita Jakobsen.

Annonce

Landmænd og kæledyr

Rita Jakobsen var nyuddannet dyrlæge, da hun i 1986 blev ansat som dyrlægeassistent ved Skals Dyreklinik i 1986 ved de daværende dyrlæger Henning Grove og Erik Qvortrup. I 1993 blev Rita Jakobsen selv medejer, da hun købte Henning Groves andel af dyrlægepraksissen, og i 2002 kom Tina Dahl så til som den tredje medejer.

I dag ejes klinikken af Rita Jakobsen og Tina Dahl, mens dyrlæge Kirsten Bak Veje og klinikassistent Line Frederiksen er ansat i klinikken. Tina Dahl har købte Rita Jakobsens andel og driver altså klinikken videre som eneejer.

Klinikken rykkede i 2013 ind i en nyindrettet og moderne dyreklinik på Hovedgaden i Skals. Her er der blandt andet røntgenudstyr og laboratoriefaciliteter, som afspejler en markant udvikling for dyrlægernes dagligdag, siden Rita Jakobsen begyndte i 1986. Dengang var det nemlig primært ude ved landmændene, at dyrlægerne arbejdede, mens det er i dag hovedsageligt er folks kæledyr, arbejdet handler om, fortæller Rita Jakobsen.

- Det er den helt store forskel på dengang og nu, at landmændene fyldte det meste dengang, og at det er i dag er kæledyr som katte, hunde og kaniner og så videre. Dengang var katte og hunde jo bare noget, der var på gårdene. I dag fylder kæledyrene meget mere hos folk, siger Rita Jakobsen.

Rita Jakobsen er født i Kvols og bor i dag på et landbrug i Løvel med sin mand Hans Ole. Sammen har de tre voksne døtre: Anna på 25 år, Lena på 23 år og Nina på 21 år.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce