Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Roum-forening ser frem til nyt, travlt år

Arbejdet med at modernisere forsamlingshuset har resulteret i tilskud fra diverse fonde og puljer. Blandt andet fik man 10.000 kroner fra Den Jyske Sparekasse. Privatfoto.
2019 har været travlt i foreningen Roum Land og By. Det bliver 2020 også - blandt andet med et koncertarrangement med Allan Olsen.
Annonce

Roum: Foreningen Roum Land og By kan se tilbage på et begivenhedsrigt år. Året begyndte med generalforsamling i januar, derefter blev bestyrelsen konstitueret og der blev fundet tovholdere til foreningens paraplyudvalg. Udvalgene tager sig hver især af arrangementer, forsamlingshuset, drift og vedligehold, økonomi og grønne udvalg.

Allerede inden generalforsamlingen var den daværende bestyrelse i fuld gang med at planlægge udskiftning af vinduerne i huset og pengene til det projekt er kommet fra lokale sponsorer og tilskud som var søgt fra diverse fonde og puljer. 2019 har budt på mange forskellige arrangementer såsom fastelavn, dilettant, affaldsindsamling, Sct. Hans, sommerfest, most-dag og en høstfest, der var arrangeret af unge mennesker. Derudover har der været en dag med beskæring af frugttræer, arbejdsdag på legepladsen og de grønne områder, græsslåningsaftener og julelys-tænding.

I året, der snart er gået, er der også indkøbt nye legesager til sandkassen og bobslæder til at kælke på byens bakker, og således krydser man i foreningen fingre for noget snarligt sne.

Derudover har køkkenet i huset fået en renovering med ny ovn og kogeø og der er blevet suppleret op med køkkengrej. Også en ny kaffemaskine er det blevet til, og så er der blevet opsat solcelleventilation i kælderen under forsamlingshuset, idet kælderen gerne skulle kunne fungere som opbevaringsrum.

Til næste år gæster den danske sanger Allan Olsen Roum Forsamlingshus. Foto: Scanpix/ Søren E. Alwan.
Annonce

Koncert med Allan Olsen

I det kommende år vil bestyrelsen arbejde på at på paraplyudvalgene til at fungere godt, og det kommer til at indebære, at flere frivillige skal være med til at planlægge og tage ansvar for for at de forskellige opgaver udføres.

Derudover drømmer bestyrelsen om at renovere på det efterhånden slidte forsamlingshus, og højt på ønskesedlen er et nyt trægulv i salen, få en luft-til-luft varmepumpe som kan supplere det nuværende gasfyr og derved nedsætte varmeudgifterne og så trænger fugerne på huset til at blive skiftet. Alt sammen er tiltag, som bestyrelsen søger tilskud til fra forskellige fonde. Som noget nyt i 2020 slås dørene i februar op for et koncertarrangement med Allan Olsen, og fastelavnsfesten flytter til lørdag. I øvrigt er der generalforsamling i foreningen Roum Land og By den 20. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce