Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Så langt rækker en SU: 69 kvadratmeter i Viborg eller 34 kvadratmeter i hovedstaden

Kommende studerende i Viborg har garanti for, at de kan få en ordentlig og god bolig, og Viborg får de unge mange kvadratmeter for pengene. Arkivfoto.
De studerende får en del flere kvadratmeter i Viborg for deres SU i forhold til de store studiebyer.
Annonce

Viborg: Fyrer de studerende hele deres SU af på boligen, kan de få plads til både vennebesøg og hobbyrum, hvis de slår sig ned i Viborg i stedet for eksempelvis i København, hvor dagligdagen bliver noget mere trang for de samme penge.

Natten mellem den 25. og 26. juli giver for de unge, der i år har søgt ind på en videregående uddannelse, svar på, om deres studiedrømme går i opfyldelse, men de får ikke svar på, hvor de skal bo. Den sag må de selv tage sig af.

Det er ikke uden betydning, hvor i landet deres studieliv skal udfolde sig.

Det viser en undersøgelse, Akutbolig.dk har lavet. Akutbolig.dk er en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger, og den undersøgelse, som netop er kommet frem, baserer sig på prisen på godt 5000 boliger.

For den fulde SU, som i dag er på 5.286 kroner efter skat, kan de studerende i Viborg typisk få en lejlighed på 69 kvadratmeter, viser undersøgelsen. Lyder beskeden natten mellem torsdag og fredag på, at man er optaget på en uddannelse i hovedstaden, må man nøjes med en bolig på 34,2 kvadratmeter, viser undersøgelsen.

- Der er ingen tvivl om, at boligstørrelse og kvalitet for en given sum penge har en betydning for, hvor de unge slår sig ned, og derfor er det også et konkurrence-parameter for byerne og kommunerne, siger direktør Lars Stentoft, Viborg Kommune.

Kommende studerende i Viborg har i en årrække fået stillet en boliggaranti i udsigt.

- Og den har virket. Det er vigtigt, at de unge er sikker på at få en bolig, og vi har vel at mærke gjort en del ud af, at det er ordentlige boliger, der giver de studerende rum og mulighed for netop at være studerende, men også gode rammer for et socialt liv ved siden af studierne, siger Lars Stentoft.

Andre byer har naturligvis fået den samme gode idé med at garantere de unge en bolig, så derfor lancerer Viborg snart en portal kaldet Karriereby Viborg.

- At give de unge en boliggaranti er ikke nok, tror vi. Derfor mener vi, at en samlet pakke, hvor vi gør det nemmere at skaffe studiejob, at gøre sig klogere på kulturelle tilbud og meget andet, vil være tiltrækkende, siger Lars Stentoft.

Undersøgelsen af, hvor meget bolig de unge får for pengene, viser desuden, at studiebyer som Aarhus og Aalborg ikke levner så meget plads som i Viborg. For de 5.286 kroner, som er den fulde SU, får man typisk 42,9 kvadratmeter i Aarhus, mens man i Aalborg kan blive lejer af en bolig på 61,3 kvadratmeter - faktisk lidt mere end i Silkeborg, hvor man får 60,5 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce