Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sønnen har udgivet bog om 'Jyde-Simon'

Kurt D. Simonsen har udgivet en bog om hans far Jyde-Simon, som er en decideret legende i lystfiskemiljøet. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Jyde-Simon var en meget kendt person i lystfiskermiljøet. Ja, han var så kendt, at DR lavede en film om ham. Her, knap 26 år efter, har sønnen Kurt D. Simonsen udgivet en bog om legenden.
Annonce

Aalestrup: Jyde-Simon, eller Kristian Grønning Simonsen, som hans borgerlige navn var, døde tilbage i 1994. Alligevel er der stadig mange, som kender til navnet og myten, som mange siger han er, Jyde-Simon.

Den 6. juli udkom bogen "Myten Jyde-Simon" så. Bogen er skrevet af sønnen, Kurt D. Simonsen, som igennem syv år har tegnet alle Jyde Simons 900 forskellige typer fluer. Tegninger, som fylder en stor del af bogen om lystfiskeren, som både boede i Aalestrup og Viborg.

- Jeg synes, det var synd, hvis alt det materiale om fluerne og alle hans historier skulle gå tabt, fortæller Kurt D. Simonsen om motivationen for bogudgivelsen.

Annonce

Opvokset i Vilsted

Bogen kommer dog også omkring Jyde-Simons liv og opvækst. Helt fra barndommen i Vilsted, hvor han fik sit første job som gedepasser som 6-årig, til hans død i 1994, hvor han fik en hjerneblødning, alt imens DR var i færd med at lave en film om ham. Heldigvis havde de nok optagelser, som resulterede i en film i 1995.

Da filmen blev vist i tv, kiggede over 600.000 danskere med.


I starten vidste jeg ikke, hvordan man lavede fluer.

Kurt D. Simonsen


Det var efter Jyde-Simons død, at Kurt D. Simonsen overtog al det materiale, som har dannet grundstenene til bogen.

- I starten vidste jeg ikke, hvordan man lavede fluer. Så jeg har brugt meget tid med min fars bedste ven, en dyrelæge, som ved en masse om det, siger Kurt D. Simonsen.

I bogen finder man mange af de tegninger, som Kurt D. Simonsen igennem syv år har lavet af hans fars mange fluer. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Annonce

Den personlige tragedie

Ud over de mange fluer og fortællingen om Jyde-Simons opvækst, kommer bogen også omkring tabet af en søn.

Sønnen Bent, som var Kurt D. Simonsens lillebror, druknede således i 1959, da tordenvejr og en masse regn fik Simested Å til at flyde over sine kanter. På den måde fik vandet fat i drengen, som på det tidspunkt kun var syv år gammel. Han blev først fundet død dagen efter.

- Det tog hårdt på min far, siger Kurt D. Simonsen.

Ud over den netop udgivede bog, har Kurt D. Simonsen også tre andre bøger i støbeskeen, alle med udgangspunkt i Jyde-Simon. Men i første omgang glæder Kurt sig til at se, hvordan denne første bog om hans far bliver modtaget.

Mange mennesker er interesserede i Jyde-Simons fluer. "For det er der jo point i," som Kurt D. Simonsen formulerer det. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce