Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sig det med sting: Vær med til at brodere Skals på Toppen

Nu kan du være med til at brodere Skals På Toppen. Hvordan det skal se ud, afhænger helt og holdent af din fortolkning. Projektet skal være med til at udbrede glæden ved håndarbejde og broderi i særdeleshed.
Tre kvinder i Skals har fået en idé og den har med broderi, fællesskab og varme følelser for Skals at gøre.

Skals: Kreative sysler og håndarbejde er populært som aldrig før, og specielt med corona-krisen har håndens arbejde fået lidt af en renæssance.

Alt det ved de tre Skals-kvinder Anne Marie Villumsen, Kirsten Frederiksen og Majbritt L. Kristensen alt om. De elsker håndarbejde - ikke mindst broderi - og den begejstring vil de gerne dele med alle, der har lyst.

Der er mange fortolkningsmuligheder, når emnet er Skals på Toppen.

- Når man bruger sine hænder og sit hoved på samme tid, som man gør med broderi, så kommer man i sådan en særlig tilstand. Man får det så godt, siger Anne Marie Villumsen.

Annonce

Majbritt L. Kristensen er enig:

- Broderi er noget, jeg tager mig tid til, eller også stjæler jeg mig tid til det. Jeg bliver fuldstændig et med det og bliver så forgabt. Det kan virkelig få mig til at glemme tid og sted, siger hun.


Broderi er noget, jeg tager mig tid til, eller også stjæler jeg mig tid til det. Jeg bliver fuldstændig et med det og bliver så forgabt. Det kan virkelig få mig til at glemme tid og sted,

Majbritt L. Kristensen, broderientusiast


Alle kan være med

Den kærlighed er værd at give videre, mener de. Idéen med projektet er forholdsvis enkel. Planen er, at interesserede deltagere hver især broderer med motiver og farver efter eget valg inden for et afgrænset felt på 12 gange 12 centimeter. Det fælles emne er Skals på Toppen, og fortolkningsmulighederne er således mange. Man kan brodere på hør, uld, hessian og snart sagt alt muligt - gerne noget man har liggende i gemmerne derhjemme, for det behøver ikke være "fancy" og dyrt, som de tre kvinder udtrykker det.

Det er Anne Marie Villumsen, Majbritt L. Kristensen og Kirsten Frederiksen, der gerne vil dele ud af glæden ved at brodere.

Man behøver bestemt heller ikke være nogen broderi-haj for at være med. Håbet er, at både unge og ældre - uanset forudsætninger - vil være med.

- Vi kunne rigtig godt tænke os, at få generationerne sat i gang med det her. Børn elsker det og kan ofte fortabe sig fuldstændig i håndarbejde, så det var noget, man som familie godt kunne gå i gang med på tværs af generationer, siger Kirsten Frederiksen, der til daglig er lærer, og underviser i blandt andet håndarbejde.

Annonce

Corona i baggrunden

Idéen opstod under corona-nedlukningen i marts. Kirsten Frederiksen deltog i et online broderi-kursus, der inspirerede hende enormt:

- Jeg fik sådan en glæde af at brodere, at corona blev skubbet helt i baggrunden, fortæller hun.

Sammen med to andre broderi-entusiaster, Anne Marie Villumsen og Majbritt L. Kristensen, blev de derfor enige om at skabe et broderi-fællesskab også set i lyset af, at det er noget, der kan laves sammen og hver for sig, som det sømmer sig i disse corona-tider.

- Og så blev vi inspirerede af alle de gode frivillige kræfter, der er i gang i Skals lige nu. Der er blandt andet Fjordklyngen og Skals på Toppen, og det virker til, at der er rigtig god opbakning til mange ting. Så det med at brodere Skals på Toppen kan være vores bidrag til fællesskabet, fortæller Kirsten Frederiksen.

De tre kvinder håber på, at projektet og broderierne kan munde ud i noget samlet, men hvordan og hvorledes, er de ikke sikre på endnu. Det kommer blandt andet an på, hvor mange bidrag der kommer til fortolkningen af Skals.

Startskuddet til broderiprojektet finder sted den 13. oktober i Skals Multihus, hvor de tre kommer med et oplæg. Efterfølgende vil der være brodericafé cirka hver tredje uge, hvis man ønsker det. På Facebook-gruppen "Broder Skals på Toppen" kan man læse mere om projektet, og planen er også, at denne gruppe skal tjene som inspiration og diskussionsforum for broderiinteresserede.

Annonce

Mest læste

Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Efter corona: Glad genstart af landsby-aktivisme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Åbent hus: Stueetagen i tidligere stationsbygning nu klar til brug

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

'Kuen wil do mæ te banko?' - Marked med mulighed for en super god handel

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Leg, læring og socialisering på samme tid: Friskole omdannet til Friby for en uge

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fest i landsbyen: Friskole nu også med vuggestue

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

115.000 kroner i kontant støtte til byparken

Mest læste

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Babysalmesang i Skals Kirke

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sommerkoncert i Skals Kirke

Annonce