Annonce
Rundt om Viborg

Skals-borgere kalder til møde om bofællesskab

Skal der etableres et seniorbofælleskab i Skals - måske her på Skalmagrunden? Det er blandt spørgsmålene forud for et borgermøde på torsdag. Arkivfoto: Morten Pedersen
Initiativgruppen i Skals holder på torsdag borgermøde om et eventuelt seniorbofællesskab på Skalmagrunden.
Annonce

Skals: Mulighederne for at få etableret et seniorbofællesskab på Skalmagrunden i Skals skal vendes, når der torsdag den 9. januar er kaldt til en indledende snak om seniorbofællesskabet i Multihuset i Skals.

Bag borgermødet står Initiativgruppen i Skals, der har taget initiativ til arbejdet med den helhedsplan for Skals, som hen over det seneste år har resulteret i tre velbesøgte borgermøder og en række arbejdsgrupper, der drøfter mulighederne for udviklingen på blandt andet Skalmagrunden i Skals midtby. I forbindelse med de møder har etableringen af et seniorbofællesskab været oppe og vende flere gange, og nu afsætter man altså en aften, hvor mulighederne kan vendes.

"Sådanne bofællesskaber har stor opmærksomhed overalt i landet, og efterspørgslen er meget større end udbuddet. Mange oplever på et tidspunkt i livet, at deres bolig er blevet for stor og kunne godt tænke lidt mindre og lidt enklere forhold. Samtidig må boligen gerne være tættere på andre mennesker og bygge på fællesskab og tryghed," hedder blandt andet i en pressemeddelelse fra Initiativgruppen i Skals.

"At skabe et sådant projekt gennemføres ikke over en nat. Der er mange ting, der skal drøftes og aftales. Hvis tanker og drømme skal blive til virkelighed, skal der skabes en involverende proces, hvor alle har mulighed for at være at være med", skriver Initiativgruppen videre.

Leif Gade er en del af Initiativgruppen i Skals. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Tryghed og fællesskab

Grundtanken er som udgangspunkt tryghed og fællesskab i form af egen bolig med fælles faciliteter, som interesserede så på et vist niveau skal forpligte sig til at deltage i og tage medansvar for.

Men ellers er alle tanker i spil, påpeger Initiativgruppen. Skals det være det almene boliger, private boliger eller ejerboliger? Hvor stor en fælles forpligtelse skal der være tale om? Hvor skal boligerne ligge, hvordan skal de se ud, hvor store skal de være og hvad med indretningen? lyder nogle af de spørgsmål, man vil vende på aftenen.

På mødet vil man præsentere et rammeoplæg med nogle muligheder og tanker, og der vil blive lagt op til en snak på baggrund af det. Hvis der viser sig interesse for det, håber man at kunne samle 10 eller flere interessenter i en arbejdsgruppe, som så kan arbejde videre med de næste skridt så kommende beboere selv får mulighed for at være med i projekt, siger Leif Gade fra Initiativgruppen.

- Vi håber, at der møder mennesker op, som er interesserede i at flytte ind i et seniorbofællesskab, så vi kan komme videre. Er der opbakning til det, kan vi komme videre, og er der ikke interesse for det, så er det jo ikke den vej, vi skal gå, siger Leif Gade.

Mødet er ganske uforpligtende, og alle interesserede er velkomne - uanset om man bor i Skals eller ej - fastslår initiativtagerne.

Det foregår altså i Multihuset, og det er den 9. januar fra klokken 19. Der er mulighed for at købe kaffe og kage undervejs.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce