Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sløj fiskesæson er ved at rinde ud

Fiskeriet i åerne har været sløjt.
Ørredfiskeriet i åerne omkring Viborg har ikke været noget at skrive hjem om.
Annonce

Viborg: Hvis du ikke synes, at det har duftet af grillet eller røget fisk inde fra naboen i år, kan det naturligvis skyldes, at han foretrækker pølser eller T-bone steaks, men det kan også skyldes, at han ingen fisk har fanget.

Fiskesæsonen i åerne omkring Viborg er ved at rinde ud. Sidste dag, du kan dyppe ormen eller fluen, er den 31. oktober, men boet kan dog godt gøres op.

- Det har været en skidt sæson. Det må vi sige, fortæller formanden for Viborg Sportsfiskerforening Jørgen Buch.

Foreningen råder over fiskeretten langs med cirka 125 kilometer åstrækning. Der har ikke været mange fisk nede i vandet, og der har heller ikke være mange fiskere på land til at fiske efter dem.

- Lige da sæsonen så ud til at gå godt i gang, begyndte det jo bare at regne og regne. Det betød, at rigtig mange simpelthen ikke tog på fisketur, fordi bredderne langs med åerne nærmest stod under vand, siger Jørgen Buch.

Han er imidlertid heller ikke i tvivl om, at der også har manglet havørreder i åerne, og denne problematik har han tidligere gjort opmærksom på.

- Det er ingen som helst tvivl om, at rigtig mange fisk ikke kommer op i åerne, fordi de bliver spist af skarver og sæler primært ved dæmningen i Virksund, siger han.

- Det problem vil vi rigtig gerne have løst, føjer Jørgen Buch.

Annonce

Begrænsninger

Viborg Sportsfiskerforening har blandt andet fiskeretten i dele af Simested Å, Skals Å, Jordbro Å og Karup Å - traditionelle såkaldte havørredvande. Der er ikke begrænsninger for, hvor mange fisk man må fange - og tage med hjem.

Det er der imidlertid kommet andre steder i landet. I Skjern Å må man således - på grund af en drastisk nedgang i ørredbestanden - kun tage én fisk med hjem i sæsonen. I Gudenå er det blevet helt forbudt ikke at fange, men at hjemtage havørreder.

- Der er vi ikke. Vi tror, at problemerne ligger helt andre steder. Blandt andet som nævnt med skarver og sæler. Når det så er sagt, så er mit gæt, at 50 procent af de fisk der fanges i vore vandløb alligevel bliver genudsat, siger Jørgen Buch.

Mens havørredfiskerne har sukket efter fyldte fisketasker, har lykken tilsmilet laksefiskerne i flere at de store vestjyske åer. Der meldes om mange fangster i blandt andet Skjern Å og Storåen. Også Gudenå har givet mange fiskere deres livs første laks.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce