Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sportsfolket har fået nye rammer i Løgstrup

Her ses den nye tilbygning, som den ser ud fra fodboldbanerne. Enden af hallen ses til højre. Foto: Morten Pedersen
248 kvadratmeter tilbygning til Løgstrup Hallen har givet nye omklædningsrum, klublokale og et udeområde ned til banerne for Løgstrup Gymnastik- og Idrætsforening. Nu skal det gamle klubhus rives ned og give plads til flere p-pladser.
Annonce

Løgstrup: Fire nye omklædningsrum, sauna, et nyt klublokale og en ny terrasse med udemøbler og udsigt til fodboldbanerne. Det er det konkrete resultat af flere års forberedelser for at få opgraderet omklædningsforholdene for medlemmerne af Løgstrup Gymnastik- og Idrætsforening. Foreningen har siden 1970 holdt til i et klubhus ved hallen, som medlemmerne selv fik bygget.

Overetagen fejler sådan set ikke noget, men omklædningsrummene i kælderen i det gamle klubhus har døjet med, at der steg vand op af kloakken, og de fremstår pænt sagt nedslidte. Derfor opstod for nogle år siden idéen med at bygge til Løgstrup Hallen og få indrettet omklædningsrum og et nyt klublokale, hvor medlemmerne og udvalg kan mødes. Tilbygningen på 248 kvadratmeter er netop blevet færdig, og fodboldspillerne har indviet de nye omklædningsrum. Der er ovenikøbet indrettet sauna i hjemmeholdets omklædning, og der er direkte forbindelse ind til hallen og de øvrige faciliteter.

Og opgraderingen glæder formanden for Løgstrup G & IF, Kirsten Nielsen.

- Vi har 1200 medlemmer, som jo alle får glæde af, at der er kommet nye omklædningsrum, men lige nu det selvfølgelig mest fodboldspillerne, der har fået indviet faciliteterne. Det glæder mig, at det har kunnet lade sig gøre at gennemføre denne opgradering af forholdene. Det betyder meget - også for fællesskabet, som er en af de ting, vi som forening har fokus på, siger Kirsten Nielsen.

Kirsten Nielsen, fomand for Løgstrup Gymnastik & Idrætsforening, og halformand Peter Mandrup glæder sig over den nye tilbygning. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Samlet et sted

Tilbygningen letter også presset på behovet for frivillige timer for foreningen. Nu lejer man sig nemlig ind i hallen, hvor man tidligere selv havde ansvaret for at holde klubhuset ved lige, påpeger hun.

- Nu er det hallen, der står med ansvaret for at holde det, og det er jo nemmere for os. Der var noget nostalgi knyttet til det gamle klubhus, for vi har jo medlemmer, der har været med til at bygge det i sin tid. Men da idéen lige fik fældet sig, har der været bred opbakning til det, siger hun.

- Det er også blevet undersøgt, om det var muligt at renovere det gamle klubhus, hvor omklædningsrummene var meget uhumske, og hvor der nogle gange står vand op af afløbene. Og det ville koste en million kroner, og så ville det stadig ikke være tiptop, så det kunne ikke betale sig, tilføjer Peter Mandrup, der er formand for bestyrelsen for Løgstrup Hallen.

Han glæder sig også over den nye tilbygning, der har stået i omkring 3,5 millioner kroner - støttet med 800-900.000 kroner af Viborg Kommune. Blandt andet har det givet mulighed for at indrette et stort udeområde med terrasse og udemøbler med udkig ned til fodboldbanerne.

- Det er et godt samlingssted for alle, der besøger hallen. I det hele taget er det fantastisk, at skole, hal og alle faciliteter indendørs og udendørs nu er samlet på denne måde, siger Peter Mandrup.

Der er også yderligere fem omklædningsrum inde i selve hallen, så man er godt med i forhold til nye, tidssvarende omklædningsfaciliteter i den lokale hal.

Annonce

Bredt samarbejde

Hele byggeriet er i øvrigt et resultat af et bredt samarbejde mellem idrætsforeningen, hallen, skolen og den lokale børnehave. Det er nemlig udvidelsen af skolen, der har skabt behovet for de ekstra parkeringspladser, man nu får mulighed for at få, når klubhuset bliver revet ned, hvilket formentlig sker hen over sommeren,

- Det er godt og egentlig også sigende for vores lokalområde, at der er samarbejdet om det, og at kommunen også har været med på at finde den bedste løsning for alle. Det er sådan, det skal gøres, når der skal ske udvikling i nogle af de mindre lokalsamfund, og vi er gode til at arbejde sammen om tingene i Løgstrup, siger Kirsten Nielsen, der til dagligt danner par med netop halformand Peter Mandrup.

Så samarbejdet mellem idrætsforeningen og hallen plejer at gå ganske fortrinligt, som de siger.

Her ses et af de fire nye omklædningsrum. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce