Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Tiden var løbet fra graverhus og kapel: Nu bygges der om i Tostrup

Byggeriet går godt - faktisk er man lidt foran tidsplanen.
Tiden var løbet fra såvel kapel og graverhus i Tostrup. De nye faciliteter står klar til brug til næste år, hvis alt går vel.
Annonce

Tostrup: Der er i øjeblikket godt gang i byggeriet af et nyt graverhus og kapel i Tostrup.

Den gamle bygning er fra 1988 og skulle gennem renovering og udvidelse. For godt et års tid siden blev det besluttet at opføre en helt ny bygning, og et byggeudvalg blev nedsat.

Blandt andet fandt man, at bygningen ikke var tidssvarende mere. Graverens kontor var blot 2 gange 3,3 meter, og i værkstedet var der heller ikke plads til alle maskinerne mere. Derudover er der regler, der tilsiger, at ansatte skal have adgang til separate toiletfaciliteter og ikke de offentlige faciliterer, der altid findes ved kirker.

Annonce

Gode detaljer

Arkitekt Søren Yde kom med flere forskellige forslag, og valget faldt på en løsning med flere forskellige gode detaljer. Blandt andet bliver der offentligt handicaptoilet i enden af huset over mod kirken ved handicap p-pladsen, niveaufri adgang over det hele, ovenlysvinduer i kapellet, så stjernerne på himlen kan ses fra rummet.

Corona-virus satte projektet i stå i foråret. De forskellige sogne skulle i den forbindelse oplyse hvilke kapeller, der var med kølefaciliteter og hvilke, der var uden, for det tilfælde at pandemien ville løbe løbsk. At vælte det gamle kapel i Tostrup ville derfor være et forkert signal at sende i corona-tider, mente man.

I maj måned blev der afholdt licitation, og efter en proces med byggetilladelse og lidt småjusteringer kom byggeriet i gang i august måned, og det er hovedsageligt lokale håndværkere, der arbejder på den nye graverbygning.

Sådan kommer det nye graverhus og kapel i Tostrup til at tage sig ud.
Annonce

Går efter planen

Den nye bygning er godt dobbelt så stor som den gamle - med tidssvarende faciliteter og plads til graver, Lars Iversen, der har været ansat ved Tostrup Kirke siden 1993.
- Jeg glæder mig meget til, at det bliver færdigt. Der er meget plads; den gamle bygning kan næsten være inde i det nye maskinrum, siger Lars Iversen.


Jeg glæder mig meget til, at det bliver færdigt. Der er meget plads; den gamle bygning kan næsten være inde i det nye maskinrum

Lars Iversen, graver, Tostrup Kirke


Byggeriet går også efter planen.

- Lige nu er vejret med os, og vi er foran tidsplanen, siger Hans Kristian Nielsen, Tostrup, der er med i byggeudvalget.

Efter planen er huset lukket til jul og skal stå helt færdigt i februar måned 2021.

Graverbygningen og kapellet kommer i øvrigt til at ligge ved siden af det nyrenoverede forsamlingshus og den nye legeplads, der bliver etableret mellem de to bygninger.

Netop dette område er renoveret en del det seneste års tid. Blandt andet er der kommet et ny kørestolssti på kirkegården, der er kommet handicapparkering, ny belysning på p-pladsen og en ny asfaltgang selvsamme sted.

Finansieringen af disse projekter kommer efter salget af Tostrup forpagtergård i efteråret 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce