Annonce
Rundt om Viborg

Tilsagn om støtte får armene i vejret i Fjordklyngen

Værestedet i Låstrup, der her er mødested for en motionsdag i Fjordklyngen ved en tidligere lejlighed, skal omdannes til et kulturcenter og mødested for hele Fjordklyngen. Og det projekt vil Realdania og Lokale- og anlægsfonden nu støtte. Arkivfoto: Preben Madsen
Projektet med at omdanne Kulturcenter Værestedet i Låstrup som et samlingspunkt for hele Fjordklyngen har fået tilsagn om støtte fra Realdania og Lokale- og anlægsfonden. Projektet er et af 14 mødesteder i landsbyklynger, der får støtte.
Annonce

Fjordklyngen: Ser man en med armene hævet over hovedet i Fjordklyngeområdet, så er der nok en fra styregruppen for fornyelse af Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Projektet er nemlig kommet over en stor og vigtig hurdle.

Sådan beskriver Eva Nielsen fra styregruppen glæden over, at Realdania og Lokale- og Anlægsfonden har projektet i Fjordklyngen med blandt 14 projekter, der har det til fælles, at det går ud på at skabe nye mødesteder i landsbyklynger landet over.

Med udvælgelsen er projektet i Låstrup, der går ud på at gøre stedet til et samlingssted for hele for Fjordklyngen, sikret et sted mellem 85.000 og 200.000 kroner i støtte til arkitekt og konsulenthjælp. Og dermed hjælp med at sætte tegninger og planer på de idéer og ønsker, som er detekteret i styregruppen. Udvælgelsen betyder desuden, at man kan søge om yderligere midler til de fysiske ændringer, der forhåbentlig kommer til at ske i de kommende år, når projektet føres ud i livet, skriver Eva Nielsen, der også er medlem af Fjordklyngerådet, i en pressemeddelelse.

"Fjordklyngerådet og bestyrelsen for Kulturcenter Værestedet glædes over det tildelte beløb, og styregruppen har nu fået yderligere motivation i arbejdet med fornyelse af Kulturcenter Værestedet", fastslår hun.

Annonce

Mulighed for mere støtte

Projekt fornyelse af Kulturcenter Værestedet er én af de idéer, som er fostret af Fjordklyngens områdefornyelse, der begyndte i 2018 og strækker sig over fem år.

Styregruppen har det seneste år arbejdet intenst med at få beskrevet idéer og ønsker til, hvordan centeret skal udvikle sig i fremtiden. Dette arbejde mundede i første omgang ud i en ansøgning om støtte fra Realdania og Lokale og Anlægsfonden om udvikling af samlingssteder i landsbyklynger, og ansøgningen har nu i første omgang båret frugt.

Styregruppen får nu mulighed for at ansøge Realdania og Lokale- og anlægsfonden om op til 50 procent af anlægssummen - maksimalt 4,5 million kroner, og styregruppen er også inviteret til en workshop om udvikling af "mødesteder" på landet. Det foregår den 2. december i år.

Fjordklyngen er et samarbejde imellem de seks landsbyer Låstrup, Nr. Rind, Skals, Skringstrup, Sundstrup og Ulbjerg. Formålet er at samarbejde omkring bosætning, erhvervsudvikling, forsamlingshuse/mødesteder, kollektiv trafik, kommunal service, miljø/energi, naturen - mellem landsbyerne og turisme og oplevelsesøkonomi.

Annonce

Nye mødesteder

Otte af de 14 projektidéer handler om at bygge om og transformere eksisterende bygninger, mens seks ideer handler om at bygge nye mødesteder. "Den gode projektidé styrker fritidslivet og tager udgangspunkt i de lokale potentialer, der kan løfte fællesskabet. Vi har opfordret ansøgerne til at tænke videre fra en traditionel idé om hallen eller forsamlingshuset som mødested. Det handler om at bruge kvadratmeterne klogt på tværs af landsbyer og finde på nyt sammen - og det har rigtig mange gjort," siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden, i en pressemeddelelse om den nye kampagne, som er lanceret sammen med Realdania.

"I Realdania vil vi være med til at styrke livet og fællesskaberne uden for de store byer. Nogle gange kan selv små tiltag skabe store forandringer - og helt sikkert er det, at de landsbyklynger, der nu får støtte, går forrest med gode, kreative eksempler, som jeg er rigtig spændt på at følge i den kommende tid" siger filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce