Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Topplacering til lokal rideklub

Fra venstre er det Stine Lundsgaard, Nanna Skaarup Nielsen, Julie Rohde Køpke, Cecilie Ettrup Nøhr og holdleder Susanne Jakobsen. Privatfoto.
Annonce

Vasehus: Vasehus Rideklub ved Lindum Skov var for tredje år i træk kvalificeret til finalen i den landsdækkende klubturnering, Elevskolecup.

Finalen fandt sted ved det Internationale stævne Equitour i Uggerhalne i Nordjylland. I de imponerende kulisser skulle fire ryttere fra Vasehus Rideklub mod fem andre hold om den uofficielle titel som "Danmarks bedste elevskole".

Elevskolecuppen havde sin første sæson for tre år siden, hvor Vasehus red sig til en andenplads i finalen. Sidste år var Vasehus endnu en gang repræsenteret i finalen og vandt turneringen. Det var derfor med stor spænding, at de fire ryttere, Cecilie Ettrup Nøhr, Julie Rohde Køpke, Nanna Skaarup Nielsen og Stine Lundsgaard, skulle prøve at leve op til de to forrige år.

At dømme efter pigernes præstation gør Vasehus Rideklub et godt stykke arbejde i elevskolen, for holdet kom ind på andenpladsen.

Rytterne fik ligeledes hilst på H.K.H. Kronprinsesse Mary, som var til stede under præmieoverrækkelsen.

Fra præmieoverrækkelsen med vinderholdet Hørsholm Rideklub af 2003 øverst på podiet, Vasehus Rideklub nummer to og Fyns Rideklub på tredjepladsen.
Annonce

Elevskolecup

Turneringen Elevskolecuppen er en turnering under Dansk Rideforbund for de ryttere, der rider i landets elevskoler på rideskoleheste, så der er mulighed for at deltage i konkurrencer udenfor klubben, selvom man ikke har sin egen hest.

Turneringen løber over tre indledende runder, hvor tre klubber ad gangen rider stævner mod hinanden. Vinderne af puljerne gå videre til den næste, hvilket til slut ender ud i seks finalister som skal mødes i Nordjylland.

Normalt rider rytterne på sine egne heste til stævner, men i elevskolecuppen er det værtsklubbens heste som alle rytterne skal ride på. Rytterne fra gæsteklubberne får kun 15 min til at lære hesten at kende, inden de skal ind og ride stævne foran en dommer. Det er noget mange ofte bruger flere måneder på at blive klar til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce