Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Travlt borgerlaug: - Vi bliver ikke arbejdsløse foreløbig

Renovering af stationen i Møldrup.
Den gamle stationsbygning får en ordenlig overhaling i løbet af efteråret. Møldrup Borgerlaug forestår arbejdet, der i sidste ende skal sikre flotte faciliteter til glæde for hele byen, og det honoreres af Nordea Fonden, der netop har sendt 200.000 kroner i retning mod projektet.
Annonce

Møldrup: Der arbejdes i øjeblikket på højtryk på den gamle stationsbygning i Møldrup. Det er Møldrup Borgerlaug, der har travlt med diverse nedbrydningsarbejder.

Det flittige borgerlaug har mødtes regelmæssigt en gang om ugen i den gamle stationsbygning, der også tidligere har været hjemsted for byens tidligere posthus og nu er mødested for blandt andre borgerlauget.

Annonce

Nok at gøre

Borgerlauget har nedrenset væggene, og hele 10 lag tapet vidner om både en gammel bygning og en bygning, der har været brugt til lidt af hvert. Derudover er lofterne blevet taget ned og genopsat, væggene er spartlet, to nye dørpartier og et nyt vindue skal sættes ind, murværket på sydsiden skal omfuges, og vinduerne skal males her i efteråret.

Renovering af stationen i Møldrup.

- Vi hjælper alt det, vi kan, med renoveringen af den gamle stationsbygning, nu hvor den gamle bankbygning er taget i brug, siger oldermand Lauritz Laustsen og fortsætter:

- Det er dejligt, at så mange frivillige har tid og lyst til at gøre det store arbejde med nedbrydning og genopbygning, så hele byen kan benytte de fine faciliteter, når vi engang er helt færdige.

Foruden arbejdet med stationen skal borgerlauget også passe de normale opgaver med de grønne områder i Møldrup.

- Vi bliver ikke arbejdsløse foreløbig, tilføjer oldermand Lauritz Laustsen.


Det er dejligt, at så mange frivillige har tid og lyst til at gøre det store arbejde med nedbrydning og genopbygning, så hele byen kan benytte de fine faciliteter, når vi engang er helt færdige.

Lauritz Laustsen, oldermand i Møldrup Borgerlaug.


Annonce

200.000 kroner på vej

Projektet med at renovere stationen har i øvrigt netop modtaget en større donation. Det er fra Nordea Fondens "Her bor vi"-pulje, hvor 200.000 kroner har fundet vej til arbejdet i Møldrup.

Nordea-fonden vil med puljen inspirere de mindre lokalsamfunds drivkræfter og at give plads til de ofte oversete potentialer, som kan samle byen og dens beboere.

Indvendigt er der også gang i den helt store renovering. Tapetet er skrællet af og væggene repareret.

"Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet," siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea Fonden i en pressemeddelelse.

Renovering af stationen i Møldrup.

24 projekter i Region Midtjylland har modtaget støtte fra Nordea Fonden i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce