Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Trods ekstraordinære udgifter: Den Jyske Sparekasse lander et pænt resultat

Trods ekstraordinære udgifter i forbindelse med børsnoteringen fik koncernen et overskud tæt på 100 millioner kroner.

Viborg: Det blev et overskud som estimeret, Den Jyske Sparekasse kunne præsentere, da resultatet for 2018 blev offentliggjort.

For moderselskabet blev resultatet på 88,2 millioner kroner før skat, og det er fint indenfor rammen på 80-90 millioner kroner, som sparekassen meldte ud i forbindelse med offentliggørelsen af prospektet for den børsnotering, sparekassen foretog i 2018.

- Når man ydermere tager i betragtning, at børsnoteringen var forbundet med ekstraordinære udgifter på 26,7 millioner kroner, så er vi absolut tilfredse med resultatet, siger administrerende direktør Claus E. Petersen.

For den samlede koncern lyder overskuddet på 98,3 millioner kroner før skat.

- Det gode resultat kan blandt andet tilskrives en række tiltag og aktiviteter, som vi igangsatte i 2018 for at øge indtjeningen, siger administrerende direktør Claus E. Petersen.

Flere privatkunder

Helt efter planen har Den Jyske Sparekasse siden 2017 nedbragt sin andel af udlån og garantier til landbrug og fast ejendom, som frem mod udgangen af 2022 skal reduceres med henholdsvis 500 og 200 millioner kroner i forhold til tredje kvartal 2017.

Processen forløber positivt og hurtigere, end sparekassen har forventet, så eksponeringerne mod landbrug og fast ejendom var nedbragt til henholdsvis 2,4 milliarder kroner og 1,3 milliarder kroner med udgangen af 2018.

- Samtidig oplever vi en pæn kundetilgang, og de nye kunder tilfører sparekassen et tilfredsstillende forretningsomfang. I 2018 valgte 4400 privatkunder at blive nye kunder i Den Jyske Sparekasse, og vi havde en stor fremgang i kundetilfredshed, siger Claus E. Petersen, som forventer, at udviklingen med at øge udlån til private og nedbringe udlån til de risikobetonede brancher landbrug og fast ejendom vil fortsætte.

Sparekassen forventer at kunne fastholde et stabilt samlet udlån i 2019. Sparekassen venter et resultat før skat på 120-140 millioner kroner for 2019.

Annonce

Mest læste

Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Efter corona: Glad genstart af landsby-aktivisme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Åbent hus: Stueetagen i tidligere stationsbygning nu klar til brug

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

'Kuen wil do mæ te banko?' - Marked med mulighed for en super god handel

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Leg, læring og socialisering på samme tid: Friskole omdannet til Friby for en uge

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Fest i landsbyen: Friskole nu også med vuggestue

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

115.000 kroner i kontant støtte til byparken

Mest læste

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Babysalmesang i Skals Kirke

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Sommerkoncert i Skals Kirke

Annonce