Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Tryk på årets Revlingefest: - Det er helt vildt

Revlingefesten. Foto: Flemming Sørensen
Arrangørerne kan se tilbage på en veloverstået Revlingefest. Forberedelserne til næste år er allerede i gang.
Annonce

Møldrup: Hvis du bor i Møldrup eller omegn, er der én ting, der ikke kan laves om på: Du rejser bare ikke på sommerferie i uge 30! Det er nemlig den uge, hvor byen står på den anden ende under navnet Revlingefesten. Sådan har det været siden 1972 - og det er absolut ikke en tradition, der bliver pillet ved de næste mange år, hvis det står til de nuværende medlemmer af Revlingekomitéen, som arrangerer de mange festligheder, der finder sted i løbet af ugen.

Lørdag kulminerede det hele med blandt andet gratis kaffebord på torvet, det traditionsrige havetraktortræk - og ikke mindst aftenens Revlingefest, hvor der ud over fællesspisning blev vist revy, kåret årets borger og danset igennem den halve nat. Mere end 400 havde meldt sig til aftenens festligheder.

- Også fredag var helt fantastisk. Der plejer at være omkring tusind deltagere til vores fredagsaktiviteter - men i år nåede vi op på næsten 3.000. Det er helt vildt, fortæller næstformanden for Revlingekomitéen Jonas Hjort.

Sammen med formanden Maja Sørensen og de øvrige 22 medlemmer af revlingekomitéen har han haft mere end almindeligt travlt de seneste dage.

Mere end 50 havetraktorer var med i den 30. udgave af havetraktortræk ved årets Revlingefest i Møldrup. Foto: Flemming Sørensen
Annonce

Havetraktortræk

Der var ændret lidt på indholdet i programmet i år, men en af de ting, der ikke var lavet om på, var det traditionsrige havetraktortræk lørdag formiddag. Det bød på rekorddeltagelse i år med mere end 50 deltagere, der stillede til start med hver sin havetraktor. Det blev afviklet træk i flere klasser - og det foregik fuldstændig ligesom rigtigt traktortræk.

Inden start blev alle havetraktorer kontrolvejet - og ejerne blev spurgt, om der lavet ændringer på deres maskiner.

Konkurrencen plejer at trække mange folk til festpladsen, men ved konkurrencens start var der endnu ikke mødt så mange op. En del var formentlig blevet hængende ved kaffen på Torvet.

Deltagerne spændte fra helt unge til det, man ville kalde godt modne. Mænd og drenge - og en enkelt pige havde også sneget sig med i feltet.

Annonce

Supergod opbakning

- Vi er 24 personer i vores komité. Man sidder to år ad gangen, så tolv af os skal skiftes ud næste år. Vi er allerede i fuld gang med at spørge folk allerede nu - for det er lidt lettere nu, mens festen er i gang, fortæller Jonas Hjort, der skal overtage formandsposten næste år.

- Vi har haft rigtig meget at se til. Men folk har også været enormt flinke til at hjælpe. I løbet af ugen har folk budt ind, hvis de kunne se, der var ekstra travlt ved baren - og i det hele taget har vi fået masser af hjælp. Mange vil gerne hjælpe en enkelt aften. Ellers kunne det heller ikke lade sig gøre.

- Vi har simpelthen fået en supergod opbakning, supplerer formand Maja Sørensen.

Opbakningen kommer blandt andet også til udtryk ved, at lokale forretninger havde doneret mere end 700 præmier til årets tombola - hvor der af samme grund var ganske pænt gang i salget af lodder.

Maja Sørensen er formand for årets Revlingefest, mens Jonas Hjort overtager posten næste år. De kan se tilbage på en uge med masser af besøgende.
Annonce

Overskud

Årets Revlingefest forventes at give et ganske pænt overskud. Og det overskud udloddes til det lokale foreningsliv.

- Alle kan komme i betragtning, men det er klart, at hvis man er en organisation, der har hjulpet undervejs, så står man måske forrest i køen, når der skal fordeles penge, siger Jonas Hjort.

Revlingeugen har blandt meget andet budt på fodboldturnering mandag. Selv om det regnede, var der ganske pæn opbakning.

Tirsdag afvikledes det traditionelle cykelløb - og det foregik i voldsom varme, men med det arrangørerne kalder en sindssygt god stemning.

Derudover har der blandt andet været kroket, petanque, beachvolley, løb og bilorienteringsløb.

Samt ikke mindst gratis grillmad på Torvet torsdag eftermiddag og fester for både børn og vodsne.

Så hvis du bor i Møldrup og omegn: Lad være med at rejse bort i uge 30 næste år!

Nogle af deltagerne havde gjort meget ud af at pynte deres havetraktorer til konkurrencen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce