Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Flid og pandekager: Ungt par er blevet iværksættere i Skals

Karin og Pau Hansen har fået deres drøm opfyldt med Kiss Pandekagehus i Skals. Foto: Dorte Søgård Schou.
Kiss Pandekagehus i Skals har været åbnet et par måneder, og indehaverne sprang lige ud i det, for pandekagerestauranten var deres drøm - og er det stadig.
Annonce

Skals: De er ikke sådan et par, der trives med at sidde stille, Karin og Pau Hansen. I maj måned åbnede de deres nye, fælles projekt, Kiss Pandekagehus i Skals og siden da har de nydt travlheden og friheden i at have deres eget. Fra den gamle biograf på Gl. Skolevej 9A i Skals bages der nu pandekager - søde, salte, i alle mulige størrelser og slags og med forskelligt fyld.

- Vi laver alt det vi kan selv og fra bunden, fortæller Karin Hansen, der fik idéen til at starte pandekaferestauranten.

Parret sigter efter at lave alt fra bunden - lige fra toppings over is til dressinger.
Annonce

Det skal være pandekager!

De højloftede lokaler i den gamle biograf og genbrugsbutik, var noget af det første, der faldt på plads for parret. Faktisk allerede inden de vidste, hvad de helt præcist skulle bruges til.

- Karin havde set at lokalerne var til leje, og vi kørte sammen ud og kiggede på det, fortæller Pau Hansen.

Egentlig havde parret egnede lokaler på hånden i Ikast, men at åbne i eget lokalområde stod højest på listen. Så lokalerne blev lejet, og så gik der faktisk et års tid før den helt rigtige idé kom. Først forsøgte parret sig med smørrebrød, men det er der i forvejen mange i Skals, der leverer.

- Så sagde Karin; det skal være pandekager, fortæller Pau Hansen.

- For mig er der en masse gode minder i pandekager. Jeg har fået dem som barn, og jeg laver dem også til mine børn. Det er også vores egen opskrift på pandekager vi bruger, så der er mange minder i det, forklarer Karin Hansen.

- Så vi kastede os ud i det, og det startede med dessertpandekager og nu laver vi også madpandekager. Efterspørgslen har heldigvis været der, konstaterer Pau Hansen.

Annonce

Sidder ikke stille

Parret bor til daglig mellem Rødding og Viborg på et nedlagt landbrug, og således var Skals med den korte afstand et oplagt sted at starte. Tre børn har de, og sideløbende med Kiss Pandekagehus er de faktisk begge under uddannelse. Pau er i gang med landbrugsuddannelsen, mens Karin læser HF.

- Så det er ikke ligefrem fordi vi sidder stille. Men vi har også et godt bagland, der hjælper til, hvis det er nødvendigt, fortæller Karin Hansen.

Kiss Pandekagehus - der i øvrigt står for keep it simple, smile - har åbent tirsdag til torsdag fra 10 til 18, fredag fra 10 til 20 og lørdag fra 14 til 20. I lokalerne er der indrettet med køkken, restaurantlokale med borde og scene, og det er både muilgt at hente take away-mad eller spise i restauranten. For ganske nylig fik pandekagehuset en ordre på skolemad til Skals Skole i hus, så også i de normalt stille dagtimer, er der noget at tage sig til, og det er helt fint, mener parret:

- Jeg bryder mig faktisk ikke om at sidde stille, og efter bare en dag på skolebænken, er jeg helt træt. Her sker der noget hele tiden, fortæller hun.

Pandekagebageren er købt i Frankrig, hvor der er større tradition for at bage pandekager end herhjemme. Med den helt rigtige dej, går det som en leg.
Annonce

Idéer på vej

Parret har flere idéer i støbeskeen - blandt andet aftner med musik i restauranten. Den første har allerede været afholdt med succes, og da Karin er søster til de syngende tvillinger i Engle for Evigt kendt fra X-factor, var det naturligvis dem, der fik lov at åbne det bal. Derudover har Pau anskaffet sig en pandekagecykel - en udbygget cykel hvor alt bageudstyret er med, så der eksempelvis kan bages pandekager til byfester, fødselsdage eller lignende. Derudover pønser parret på at arrangere et helt specielt julearrangement.

- Vi har faktisk bestemt at holde åbent 24. december og holde julefest her for folk der måske ikke har nogen at holde jul med. Vi kommer her med vores egen familie, og ellers kan folk bare melde sig til og det kommer ikke til at koste noget. Tanken bag er den, at Pau og jeg for nogle år siden begge var studerende og manglede penge, og pludselig blev vi givet en kasse med julehjælp fra en anonym giver. Det vil jeg gerne give tilbage - vi ved godt nok ikke hvem de er, men nogen havde tænkt på os. Om ikke andet, så bliver det da også en hyggelig aften, fortæller Karin Hansen.

Et hurtigt strøg og den rette mængde dej og pandekagen bliver perfekt. Øvelse gør mester, som Pau siger.
Rasmus Klump og barndommens gode minder om pandekager har også fået plads i restauranten. Eksempelvis kan man bestille en "bamsestak" - pandekager i stakkevis som hos den hyggelige tegneseriefigur.
Pau og Karin hjælpes ad i køkkenet, og familien træder også gerne til med en hjælpende hånd, når det bliver for travlt med køkkenarbejde, studier eller familieliv.
Dagens plade af fuldkornschokoladeboller klargøres så de er klar til kunderne.
Selv børnetallerknerne er med Rasmus Klump - og de var svære at få fat i, fortæller Karin Hansen.
Kiss Pandekagehus leverer også andre snacks i forbindelse med madordningen på Skals Skole - blandt andet boller.
Dagens ordrer på skolemad skal der også holdes styr på.
Pandekagecyklen er allerede blevet luftet i sommer, og planen er, at den skal mere ud. Herfra serveres dessertpandekager.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce