Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Veteraner vandrer igen

Folkebladet mødte sidste år de vandrende veteraner på vej mod Viborg. Arkivfoto: Andreas Søndergaard
Igen i år tager en tidligere soldat samt en præst på vandretur op gennem Jyllands midte. Veteraner kan tage med.
Annonce

Viborg: Igen i år snører veteranindsatsen i Viborg Kommune støvlerne og gør sig klar til en stille vandretur op igennem Jylland. En pilgrimsvandring med det formål at tømme hovedet for hverdagens tunge tanker.

Sidste år var første gang, at man sammen med diakonipræst Steen Andreassen arrangerede en tur til fods og til eftertænksomhed. Nu gentager man altså succesen.

- De mennesker, der møder ind, er ikke nødvendigvis troende - de er i hvert fald ikke bevidste om det. Det er mennesker, der har været trukket igennem så meget, fortæller Harry Møller, veteranstøtteperson i en pressemeddelelse.

Han var med på turen sidste år og kunne se, at den gjorde gavn.

- Jeg er jo gammel soldat og ved alt om det fysiske, og Steen tager så det åndelige plan. Hvis vi to kan arbejde på krop, sind og sjæl, så har vi fat i det hele menneske, og det er i min optik det mest geniale, man kan gøre, siger Harry Møller.

Turen går fra Jelling til Viborg. 20 kilometer om dagen tilbagelægges. Flere mærkede sidste år en forandring på de syv dage, de var afsted, og de fleste var klar til at tage afsted igen.

- Vil I ikke nok lave en tur igen, fordi vi vil så gerne med igen, sagde de til Harry og Steen.

Det ønske opfyldes nu.

Veteranstøtten er for dem, der har været udsendt – for eksempel soldater og politifolk. Turen er fra den 29. juni til 5. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce