Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ældresagen og Superbrugsen kommer ældre til undsætning

Superbrugsen i Søndersø har nu startet et nyt samarbejde med Ældresagen på Nordfyn, hvor man kan bestille varer hos ældresagen og få leveret til dørtrinnet, hvis man tilhører risikogruppen og er utryg ved at bevæge sig ud og handle. Privatfoto
Kommunens ældre borgere på Nordfyn kan fremover få bragt varer til døren. Ældresagen er gået ind i nyt samarbejde, fordi mange er utrygge ved at bevæge sig ud og handle.
Annonce

Søndersø: Der er langt mellem de positive historier i en corona-lammet hverdag, men rundt omkring sætter krisen også gang i nye måder at hjælpe hinanden på. Det er blandt andet resultatet på Nordfyn, hvor lokalafdelingen af Ældresagen netop har indledt et samarbejde med Superbrugsen.

- Det er tiltænkt de ældre og svagelige, som skal passe ekstra godt på sig selv for ikke at blive smittet, fortæller Kaj Andersen, der er formand for Ældresagen på Nordfyn.

Han blev forleden kontaktet af Helle Brunse fra Superbrugsen i Søndersø, der var bekymret fordi antallet af kunder i denne målgruppe var faldet markant.

- Der er rigtigt mange ældre og svækkede, der er utrygge ved at komme ud og handle på grund af virussen. Så vi tog fat i Ældresagen og spurgte, om det ikke var muligt med et samarbejde, når det måske er nogle af deres medlemmer, der sidder med lige præcis det problem, fortæller Helle Brunse.

Annonce

Handsker og sprit

Sammen er man nået frem til en ordning, hvor kunderne kan ringe til en række medlemmer af bestyrelsen i Ældresagen, som så organiserer bestillingerne. Telefonerne er åbne hver mandag og onsdag fra klokken 10 til 12, hvorefter der bringes varer ud tirsdag og torsdag fra klokken 12.

Viruskrisen har allerede rykket en stor del af dagligvarehandlen over på internettet, men lige de ældre er typisk hverken udstyret med mobile betalingsmetoder på telefonen eller netbank.

- Derfor giver vi helt ekstraordinært mulighed for, at man kan få sine pårørende til at betale med en bankoverførsel eller lignende, fortæller Helle Brunse.

Varerne bliver leveret til døren med kølebil, og der bliver brugt både handsker og sprit, så man undgår smitterisiko. Der bringes varer ud på Nordfyn, og ordningen løber indtil videre indtil 1. maj.

Man kan kontakte Kaj Andersen og høre mere om tilbuddet på telefon 20764147.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Beethoven i Bogense Kirke

Annonce