Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Bæredygtigt: Frisør er gået helt grønt

Parklogoet er bygget op på levende mos og skal ligne en park set fra oven. Foto: Thomas Gregersen
Salon HairStyle i Otterup er blevet til Park - by Hair-style og det har betydet en stor grøn omlægning i salonen, hvor emballagen genbruges og kemikalierne er erstattet af natur.

Otterup: - Nogle gange kan det være sundt lige at prøve noget andet, end vi plejer og udfordre os selv. Så bliver posen ligesom rystet, og vi har godt af at få brudt rutinerne, mener Gitte Nedergaard.

Hun ejer sammen med sin mand Klaus Nedergaard, salonen Hair-Style i Bredgade, der har eksisteret i 33 år. Parret har netop skiftet kæde og er sprunget ud som hundrede procent bæredygtige. Det er sket ved at gå ind i et nyt samarbejde med Park Styling.

Konceptet er dansk og forholdsvis nyt. I øjeblikket er der tre andre Park-saloner fordelt på Fyn.

- Kemien er noget af det, vi har haft opmærksomhed på i mange år i vores fag, og vi har længe været på udkig efter en mere bæredygtig og sundere tilgang til de produkter, som vi som frisører står med i hænderne hver dag, fortæller medejer Gitte Nedergaard.

Hun har også tydeligt mærket, at mange af salonens kunder har det samme fokus på bæredygtighed i dag.

Ny inspiration

- Samtidig er det vigtigt, at vi hele tiden udfordrer os selv og søger ny inspiration. Det får vi gennem det nye samarbejde med Park Styling og de tilknyttede frisører landet over. I kæden bliver der stillet krav til, at vi hele tiden følger med og bliver opdateret, fortæller Gitte Nedergaard, medindehaver af Park By Hair-Style.

Frisør Klaus Nedergaard er sammen med sin kone Gitte og Diana Vinther Andersen i gang med at lære de nye produkter at kende, men de er allerede blevet rigtigt godt modtaget. Foto: Thomas Gregersen

Udover, at alle produkter, der bruges og sælges i salonen, er baseret på organiske materialer og naturlige planteolier, som er skånsomme over for kunden og miljøet, er der også indført en pant på 20 kroner på emballagen, når man køber for eksempel stylingprodukter. Den tomme emballage afleveres igen i butikken og bliver 100 procent genbrugt, fortæller Gitte Nedergaard.

- Farver og shampoo er udviklet af danske frisører og er ikke testet på dyr - men på mennesker, fortæller Gitte Nedergaard.

Udover nye produkter, et nyt logo på facaden og indretning er det stadig de kendte ansigter Gitte og Klaus Nedergaard og frisør Diana Vinther Andersen, der møder kunderne i salonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce