Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Babysalmesang spreder glæde på plejehjemmet i Søndersø

Beboere, ansatte og forældre samles for at lade faldskærmen falde over Milla Haiden Clausen. Foto: Henrik Anderson

På Plejecenter Vesterbo i Søndersø stjæler små børn en del af opmærksomheden, når der er gudstjeneste. Her kombinerer man babysalmesang med formiddagsgudstjenesten for de ældre.

Annonce

Milla Haiden Clausen er blot få måneder gammel, men når man er en lille pige, skal der ikke meget til, før man bliver centrum for opmærksomhed blandt beboerne på plejehjemmet Vesterbo i Søndersø.

Hun ser sig betaget omkring, mens sæbebobler flyver gennem lokalet. Det er ikke en gudstjeneste, som de er flest, men på Vesterbo er de begyndt at kombinere plejehjemsgudstjenesten med babysalmesang.

Klaveret er kørt frem i et fælleslokale, mens sognepræst Lene Christensen forestår en gudstjeneste. Under salmerne stimuleres børnene på forskellig vis. Under en sang er det med sæbebobler. Under den næste svinges Milla Haiden Clausen fra side til side i et tæppe, og bagefter ligger den lille pige på gulvet, mens de tilstedeværende lader en farvestrålende legefaldskærm falde op og ned over hende.

Normalt kommer mellem et og 10 børn blandt andet fra den lokale mødregruppe. En af fordelene er, at babysalmesangen ikke længere er nær så sårbar over for afbud på grund af sygdom eller andet. Derfor behøver kirkesanger Anitta Nielsen ikke længere aflyse babysalmesangen, fordi gudstjenesten stadig afholdes for plejehjemsbeboerne.

Plejehjemsgudstjeneste

Babysalmesang foregår på Plejecenter Vesterbo.Gudstjenesten er både for plejehjemmets beboere og små børn samt deres forældre.

Kirkesanger Anitta Nielsen og sognepræsterne fra Søndersø, Særslev, Veflinge og Hårslev sørger for en gudstjeneste med sang, fællesskab og leg til de mindste.

Milla Haiden Clausen befandt sig godt som centrum for opmærksomheden. Kirkesanger Anitta Nielsen sørger for at have legetøj og andet med, der kan underholde og stimulere børnene. Foto: Henrik Anderson
Annonce

Sidder hos de ældre

Milla Haiden Clausen kommer både op at sidde hos de ældre, og hun får lov til at rode rundt på gulvet. Hendes mor, Camilla, ryster et rytmeæg og holder Millas opmærksomhed.

- Det er hyggeligt at komme her. Når vi går ture, kan vi lige så godt komme herover og lege. Vi kommer her med mødregruppen. Man møder nogle nye mennesker. Det er en anden type aktivitet. Det er tredje gang, jeg er med. Her er lidt mere frit og uformelt. Man kommer, når man kan, og hvis Milla er lidt ked af det eller træt, så går vi bare hjem igen, siger hun.

Inge Sjøgaard er en af beboerne på Vesterbo. Hun synes, de små børn er et friskt pust til gudstjenesten.

- Det var dejligt at sidde med sådan en lille pige. Det kunne ikke være mere hyggeligt. Der er også små børn i kirken, men der er lidt mere leg i det her end til en almindelig gudstjeneste, siger hun.

Inge Sjøgaard er beboer på Plejecenter Vesterbo. Her har hendes briller fanget Milla Haiden Clausens interesse. Foto: Henrik Anderson
Annonce

Ansatte hjælper til

Det er kirkesanger Anitta Nielsen, som fik idéen til at kombinere babysalmesang med kirkegudstjenesten på plejehjemmet. Hun stod i forvejen for begge dele, og da det nye hold for babysang skulle startes op, foreslog hun, at de to blev slået sammen.

Der skulle ikke meget betænkningstid til fra Ulla Salling-Engholm, der er aktivitetskoordinator på Plejecenter Vesterbo, da menighedsrådet foreslog hende at holde babysalmesang på plejehjemmet.

- Vi ved, at vores beboere rigtig gerne vil have besøg af babyer. Det er jo ikke alle, der er lige heldige at have børnebørn, der kommer på besøg. Man kan se glæden, der opstår i vores beboeres øjne, når de sidder med børnene, siger hun.

- Her har personalet tid til at være med og hjælpe under gudstjenesten. Det er ikke en selvfølge, at personalet på plejehjemmet hjælper til under gudstjenesterne, og det er jeg glad for, at de gør her, siger Anitta Nielsen.

Lene Christensen er en af tre præster, der forestår gudstjenesten på Vesterbo.

- Ved plejehjemsgudstjenester kan det være svært at bedømme, hvad beboerne får ud af det, eller om de er med i det. Det er meget forskelligt, hvordan de har det. Når vi ikke har kirkerummet at læne os op ad, hvor de kan genkende lyden, lyset og stemningen, så er det svært at vide, om vi har kontakt. At der er børn og unge forældre med, og at vi gør gudstjenesten lidt mere sanselig, gør det kun bedre, og man følger mere levende med. Man kan se, at det gør noget godt, at generationer mødes, og at de har glæde af hinanden, siger Lene Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce