Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Beslutning taget: Castor bliver repareret

Erik Hansen (tv) modtog fredag 25.000 kroner til genopbygningen af Castor fra Lions præsident Allan Nielsen. Nu hvor beslutningen er taget om at reparere Castor, håber Erik Hansen at flere vil give et bidrag til indsamlingen. Foto: Thomas Gregersen

Selvom, der stadig er et stykke vej til økonomien er på plads, så er bestyrelsen klar til at sende Castor på værft.

Annonce

Bogense: Der har været stor tvivl om det ville lykkes at få det gamle nordfynske træskib Castor til at sejle igen, og selvom de økonomiske ender endnu ikke når helt sammen, så er der nu lys forude.

Skibets bestyrelse har nemlig besluttet sig for at skibet skal sejles på værft i løbet af februar, så det kan få genopbygget tekniske installationer og de dele af skroget, der blev skadet under branden sidste år. Dermed skulle skibet være sejlklart inden sommerens forskellige togter.

- Mange gode kræfter har været i spil, først for at afgøre om totalskaden ved branden i efteråret ville betyde et farvel til vores gamle galease - og derefter, da den mulighed var utænkelig - at få tilbud på reparationen, og finde penge til det, fortæller bestyrelsen.

Lige nu har indsamlingen rundet 83.000 kroner af målet på 200.000, men bestyrelsen har tillid til, at man når endnu tættere på målet ved at folk nu kan se, at pengene faktisk er med til at få skibet på havet igen.

Derudover arbejdes der intensivt på en række ansøgninger til forskellige fonde.

Senest har Lions Club Bogense givet 25.000 kroner til Castor-indsamlingen, så den altså nu har rundet 83.000 kroner.

- Vi havde møde i Lions i torsdags, hvor vi var enige om, at det er et godt lokalt formål, vi selvfølgelig gerne vil hjælpe. Vi synes ikke vi kan undvære Castor, fortæller Allan Nielsen, der er årets Lions-præsident.

Efter hans mening kan Bogense som havneby slet ikke undvære det maritime fyrtårn, som Castor er.

- Vi hører om skibets betydning fra turistkontoret og fra alle de gæster og lokale skolebørn, der hvert år drager på togt med skibet, siger Allan Nielsen.

Lions samler hvert år penge ind til gode formål både lokalt og ude i verden. På mødet i torsdags blev det også besluttet at sende penge til opførelse af en ny legeplads i den grønlandske by Uummannaq, hvor et bjergskred har ødelagt den gamle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce