Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Biblioteket anbefaler: At rejse er at blive inspireret

Projekt- og Kulturformidler Anders Vesterholm anbefaler forskellige typer af rejsebøger. Foto: Bibliotek & Borgerservice
Tre tip om bøger, der kan gøre dig klogere på dit feriemål. Nogle fungerer bedst som hjemmelæsning, andre kan bruges som vejfinder på destinationen.
Annonce

Ferielæsning: Er du en af dem, der har styr på rejsedestinationen, men gerne vil høre om de skjulte små steder og underfundige historier?

Sommeren er her, og vi drager ud i verden for at opleve nye områder, byer og lande. Her vil jeg præsentere to rejsebogsserier for dig, der vil have noget lidt anderledes end de gængse rejseguides.

”111 Steder” er en mindre bogserie for dem, der allerede har oplevet de store turistattraktioner, og som nu har lyst til at opsnuse de mere skæve steder, en rejsedestination kan rumme. Forfatterne bag bøgerne har været på jagt efter oversete steder fyldt med særpræg og gode fortællinger. Det giver 111 steder, som hver især har fået en side i bøgerne. At læse disse bøger er en oplevelse i sig selv, men læs dem inden du tager afsted, da bøgerne ikke fungerer som opslagsværker på rejsen.

”Kort og godt om” fra Politikens Forlag, er en bogserie til turisten, der er vant til at rejse, og som blot skal vide, hvor seværdighederne er. Bogen er bygget op om en bys geografi, hvor hver side er et kort over en bydel. Her vises de mest populære attraktioner, restauranter og barer. Det er en meget enkel guide, som du med fordel kan have med på turen og bruge som vejfinder. Vil du opleve mere end topattraktionerne, kan bogen dog ikke stå alene.

Vil du gerne have et bredere billede af rejsedestinationen, inden du tager afsted, så kan du kigge i nogle af de rejseguides, der ikke er en del af en bogserie. De er oftest skrevet af en passioneret forfatter, der elsker rejsedestinationen og derfor ikke kunne lade være med at skrive bogen. I den type bøger får du ofte dybdegående fortællinger, der giver en nuanceret forståelse af det sted, du skal hen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Beethoven i Bogense Kirke

Annonce