Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Biblioteket anbefaler: Mørke skygger over lyse dale

Biblioteket anbefaler
I denne uge anbefaler Laila Lønkjær fra Nordfyns Biblioteker ”Den usynlige vogter” af spanske Dolores Redondo.
Annonce

Biblioteket anbefaler: Jeg er ivrig læser af krimi- og spændingsromaner! Hidtil har jeg mest læst værker af nordiske, tyske, britiske og amerikanske forfattere, men jeg har lige læst ”Den usynlige vogter” af den spanske forfatter Dolores Redondo, som er den første bog i hendes ”Baztán”-trilogi.

I bogen følger vi politikommissær Amaia Salazar, som er blevet udpeget til at lede efterforskningen af en række grusomme mord på meget unge piger i den smukke og mystiske Baztán-dal i Baskerlandet, hvor Amaia blev født og hvor hendes familie bor. Morderen følger et makabert mønster, hvor ligene er omgivet af dyrehår, hudrester og spor, som afgjort ikke er fra et menneske.

De myrdede piger er rengjorte, håret arrangeret og deres hænder anbragt i jomfruelig stilling, men samtidig er tøjet flænset i stykker, kønsbehåringen barberet af og en kage er anbragt på skambenet.

Som om sagen ikke var ubehagelig nok i sig selv har Amaia svært ved at gense egnen, for der findes dystre hemmeligheder i hendes fortid, som hun har troet, hun kunne lægge bag sig. Efterforskningen tvinger dog Amaia og hendes amerikanske mand, James, til at bosætte sig i området for en tid.


Som om sagen ikke var ubehagelig nok i sig selv har Amaia svært ved at gense egnen, for der findes dystre hemmeligheder i hendes fortid, som hun har troet, hun kunne lægge bag sig.


De flytter ind hos hendes tante, og hun genser sine to søstre. Genforeningen med familien og efterforskningen tvinger hende til at navigere mellem to lige konfliktfyldte fronter: den private og den professionelle. Og som handlingen skrider frem bliver grænsen mellem de to sider af hendes liv mere og mere udvisket…

Som fan af genren synes jeg virkelig Dolores Redondo er en eminent krimifortæller. Hun får fjerne egne, byer og personer til at stå lyslevende frem for det indre øje.

Desuden er det udtryksfulde persongalleri et klart tegn på forfatterens store indsigt i den menneskelige tilstand, hvor vi møder både familieintriger, psykisk sygdom, overtro og kærlighed. Jeg skal helt sikkert læse de to følgende bøger i trilogien: ”De glemte børn” og ”Offergaven”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce