Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Bilforhandler giver mulighed for at tanke elbilen

Værkfører Kristian Larsen ved den offentlige ladestander, som Fyns Bilsalg netop har åbnet for ved elbilsværkstedet. Foto: Thomas Gregersen
Indenfor en overskuelig fremtid skal vi allesammen køre mere grønt og nu giver nordfynsk forhandler bedre mulighed for at være med på den elektriske bølge.

Nordfyn: I år har hver fjerde solgte bil i Danmark været en el- eller hybridbil, men set i det lys, halter antallet af offentlige og hurtige ladeløsninger en del efter.

På Nordfyn er der stadig flere tankstationer end der er offentlige ladestandere og lige det med rækkevidde og lademuligheder vejer tungt, når der skal købes ny bil, mener værkfører Kristian Larsen fra Fyns Bilsalg.

Hos den store nordfynske forhandler har man både nye og brugte elbiler og nu er man også klar med en offentlig ladestander, hvor kunderne let og hurtigt kan få strøm på batterierne døgnet rundt.

Annonce

- Endnu er der ikke mange steder på Nordfyn, hvor man kan lade op andre steder end på sin egen private ladestander. Mange ladetilbud er uden tvivl det vigtigste argument, når bilkøberne står og overvejer om den næste bil skal køre på el eller benzin. Så der skal ske noget,  siger Kristian Larsen.

Hos Nordfyns Bilsalg er der udover værkstedets egen ladestander nu også opsat en til offentligt brug.

- Det er uden tvivl noget vi kommer til at udvide med tiden, mener han.

Som kunde kan man både oprette et abonnement til ladestanderen eller downloade en app via en QR-kode på standeren, som man nemt og hurtigt kan betale med.

Mere grøn transport

Samtidig har salgsafdelingen nu også fået forhandlingen af elektriske kabinescootere, så man også i lidt mindre scala kan transportere sig grønt.

Fyns Bilsalg skruer op for strømmen - også på de mindre køretøjer, hvor salgsafdelingen netop har fået forhandlingen af E-Force-scootere til både 30 og 45 kilometer i timen. Prisen er for øvrigt den samme - nemlig godt 40.000 kroner for begge modeller. Foto: Thomas Gregersen

Det fortæller salgschef Martin Knudsen, der er imponeret af de små køretøjers udstyrsniveau.

- Det er nærmest små biler og der er et fint bagsæde, hvor der sagtens kan sidde en voksen. Så alt efter kørselsbehov kan de afløse en bil nummer to, hvor man kan pendle kort, aflevere børn eller handle ind, fortæller han.

Blandt udstyret er varmeblæser, vinduesvisker, sprinkler, digitalt display, LED-lygter, elruder, sikkerhedssele, bakkamera, integreret alarm med fjernbetjening og radio med bluetooth.

Scooterne fås både som knallert 30 og 45, hvor de i 30 kilometer-versionen må føres af en 15-årig.

Og så er rækkevidden op til 70 kilometer på en opladning ved de gunstigste forhold, fortæller Martin Knudsen.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kålkællingerne mødes til vegetarmad: Savnede inspiration til grønnere madlavning

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Forsinket julegave til nystartet forening: - Med de her penge kan vi købe alt, vi skal bruge

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Vind billetter til landets største feriemesse

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag med Overleveren

Ugeavisen Nordfyn

Hvor gammel var Gorm den gamle egentlig?

Ugeavisen Nordfyn

Fællesspisning hver for sig skal give Jullerup-Melby et nyt fyr

Ugeavisen Nordfyn

En DSB-stol og en grankogle i Hobro satte gang i Janes iværksætterdrøm: - Det vigtigste er, man har sin humor og sin optimisme

Ugeavisen Nordfyn

Ny teknik hjælper på ryggen: Fremtidens senge kan skifte hårdhed

Ugeavisen Nordfyn

Anarki i højtiderne: Meny ønsker god påske - skal du have juleslik og en fastelavnsbolle med?

Annonce